EKOnova Rally na Bledu

17. 2. 2016
Deli

Od 31. marca do 2. aprila 2016 se bo zgodil reli EKOnova, ki bo slovenske ceste privabil veliko vozil na alternativni pogon. 

Središče relija bo na Bledu, kjer imajo odlične pogoje v smislu infrastrukture, poleg tega pa je glavni organizator Primož Lemež poudaril še podporo mestnih veljakov. "Bled s svojo lepoto in primerno infrastrukturo bo vsekakor pravi kraj za začetek in središče relija, potem pa moram omeniti še Ljubljano, ki je prav letos zelena prestolnica Evrope in nas je zato sprejela odprtih rok. Zato ni naklučje, da bodo tekmovalci prvi dan vozili na trasi Bled-Beljak-Ljubljana-Idrija-Bled in drugi dan Bled-Ljubljana-Bled, saj bi radi predvidoma okrog 60 posadkam pokazali prelep del Slovenije, ob tem pa se še povezati z Avstrijci, saj nimajo še nobene take dirke. Prireditev je nadgradnja VIP Rallyja Geoss, ki smo ga organizirali kar petnajstkrat, udeleženci pa se bodo morali držati pravil tekmovanja FIA Alternative Energies Cup," je še dejal Lemež, ki je nastopal tudi že kot voznik na slovitem reliju Monte Carlo - vendar s pripisom des Energies Nouvelle!

Ob tem je dejal, da srčno upa, da takrat ne bo težav s snegom, predvsem pa želi hitro okrevanje poškodovane rame Gregorju Zdovcu, ki velja pri nas za specialista za take prireditve. Tekmovalci bodo tako prevozili nekaj najlepših gorskih cest v Sloveniji in Avstriji, poleg točnostnih voženj pa bodo v ljubljanskem BTC-ju odpeljali še spretnostno vožnjo.

Več o ekološkem reliju EKOnova pa dobite na njihovi domači spletni strani.  

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"