Formula 1: ali sloves Orlena od Alfe pomeni konec kariere za Roberta Kubico?

Sponzor Orlen, ki je zadnjih nekaj sezon podpiral ekipo Alfa Romeo, je bil tudi zagotovilo, da bo Robert Kubica sem ter tja lahko sedel v dirkalnik formule 1. A po koncu sezone 2022 se je Orlen poslovil, s tem pa najverjetneje tudi Robert Kubica.

Robert Kubica, ki je bil kar nekaj časa tesno povezan z znamko Orlen, si je v  hudi nesreči v reliju poškodoval roko, zato je le še stežka krotil dirkalnik formule 1. Po slabi sezoni 2019 pri Williamsu si je s pomočjo Orlena priboril mesto rezervnega dirkača v ekipi Alfe Romeo. Po koncu leta 2022 pa se je Orlen poslovil od ekipe iz Hinwila in bo v naslednjem letu podpiral ekipo Alpha Tauri, to pa ni najboljša novica za Roberta Kubico.

Pri Alphi Tauri zanj kot nadomestnega dirkača namreč ni več prostora, zato je zelo verjetno, da se bo Poljak poslovil od formule 1. »Ne vem, kakšni bodo naslednji koraki v moji karieri, kako se bodo odločili pri Orlenu. Prekinil sem sodelovanje z Alfo Romeo, kako bo v prihodnje, pa še ne morem povedati, moram pa ostati realist. Pri starosti 38 let ni veliko presenečenje, če nisi več del formule 1. A počakajmo, trenutno je v zraku še veliko 'če-jev'. Zdaj moram izpolniti svoj del pogodbenih dolžnosti, za drugo pa bomo še videli,« je povedal Kubica.

Namesto Orlena so pri Alfi Romeo dobili novega sponzorja, in sicer internetno stavnico Stake. Ta je bila ustanovljena leta 2017 in že sodeluje z nogometnim klubom Everton, argentinskim nogometašem Sergiem Aguerom in pevcem Drakom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"