Formula 1: dve novosti za Williams, ki bi lahko ekipo potegnili iz povprečja

Ekipa Williams je pisala zgodovino formule 1, a z leti je vse bolj tonila v povprečje ali celo proti koncu razpredelnice. Po menjavi lastništva in smrti Franka Williamsa pa prihaja čas, da se ponovno prebudijo. Zdaj so zamenjali šefa ekipe, nadejajo se tudi novega pokrovitelja.

Po odhodu Josta Capita s čela ekipe Williams so pri modrih nekaj časa iskali njegovo zamenjavo. Capito, ki je med drugim dejal, da se ni mogel več boriti z vsemi različnimi interesi znotraj ekipe in vodstva, bo zdaj zamenjal nekdanji glavni strateg pri Mercedesu James Vowles.

Vowles je bil šef strategije pri Mercedesu že od leta 2010, pred tem je deloval v Mercedesovem predhodniku Brawn GP, kariero v formuli 1 pa je začel že v ekipi BAR in nato v Hondi, obe sta predhodnici sedanjega Mercedesa.

Zdaj 43-letnega Vowlesa čaka težko delo, kajti brez ustreznega finančnega pokritja ekipa težko napreduje. Zato je zanimivo ugibanje, da bi pri Williamsu lahko kaj kmalu dobili novega pokrovitelja. To naj bi bil ameriški naftni gigant Gulf. Ta znamka je v dirkaškem športu že dolgo prisotna, nazadnje so obudili sodelovanje z McLarnom, a po koncu minule sezone niso podaljšali pogodbe.

Ker bo v prihodnji sezoni pri Williamsu nastopil tudi ameriški dirkač Logan Sargeant, bi to znalo Gulf privabiti v novo ekipo, s katero bi ostali v formuli 1. Uradne potrditve pa za zdaj še ni.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol