Formula 1 - Fernando Alonso bo sedel v dirkalnik moštva Alpine F1

7. 9. 2020 | Jure Šujica
Deli

Renault je razkril, da bo njihovo moštvo v formuli 1 s prihodnjo sezono dobilo novo ime.

Francoska avtomobilska znamka Renault je pred dnevi predstavila nov pomemben načrt, v sklopu katerega bodo posameznim znamkam, ki delujejo znotraj družbe namenila nekoliko več samostojnosti, saj bodo dobile samostojno vodstvo. Ob tem je ljubitelje športnih avtomobilov oziroma znamke Alpine razveselila novica, da samostojna ostaja tudi omenjena znamka, še posebej ob nedavnem izbruhu govoric, da naj bi po upokojitvi aktualne generacije modela A110 le-tega upokojili. A do tedaj bo moral preteči še kar nekaj let.

Vseeno pa vsaj prva naloga, ki jo je dobila znamka Alpine nima kaj dosti povezave s cestnimi športniki. Renault je namreč sprejel odločitev, da se bo njihovo moštvo v formuli 1, kamor se prihodnje leto vrača tudi Fernando Alonso poslej nosilo ime Alpine F1 Team. Na ta način naj bi si znamka iz francoskega mesta Dieppe, ki v prihajajočih sezonah ne skriva ambicij po vrnitvi na vrh, še dodatno in hitreje pridobila ugled spoštovanja vrednega podjetja.

Prvič v svet F1

»Alpine je čudovita znamka, močna in živahna, ki na obraze svojih ljubiteljev prinaša nasmeh. Z uvedbo znamke Alpine, tega simbola francoske odličnosti, v najbolj prestižen razred svetovnega avtomobilskega športa bomo nadaljevali pustolovščino konstruktorja v prenovljenem kraljevskem razredu. Sanjsko znamko postavljamo ob bok največjim imenom, da bi zagotovili napete dirke, za katere bodo poskrbeli in jih spremljali pristni navdušenci. Alpine bo v formulo 1 prinesla tudi svoje vrednote: elegantnost, domiselnost in drznost,« je dejal generalni direktor Renaulta, Luca De Meo.

Podjetje Alpine bo tako prvič v svoji 65-letni zgodovini naposled postalo tudi del kraljice avtomobilskega dirkanja. Doslej so bili namreč njihovi športniki tako ali drugače najbolj povezani z relijem (Renault 5 Alpine, še pred tem pa sloviti A110), res pa je, da je njen ustanovitelj Jean Redele kar trikrat nastopil na dirki za 24 ur Le Mansa. In če bo ekipa vsaj tako uspešna, kot nekdaj v reliju, se trenutno dominantnemu Mercedesu obeta huda konkurenca.