Formula 1 je tu, komu pred prvo dirko kaže najbolje?

3. 7. 2020 | Jure Šujica
Deli

Sodeč po dveh izmed treh prostih treningov je v najbolši formi ekipa Mercedesa. Kaj pa ostali?

Tri mesece in pol mineva, odkar bi se morala po prvotnem koledarju začeti letošnja sezone Formule 1. Žal pa je bila prva preizkušnja, ki naj bi že tradicionalno potekala 'tam doli', v Avstraliji tik pred zdajci odpovedana zaradi izbruha korona virusa. A čakanja je naposled konec. Kot vse kaže bomo ta vikend spremljali prvo dirko letošnje sezone, ki pa ne bo potekala v Avstraliji, pač pa v nam precej bližji Avstriji na dirkališču Red Bull Ring.

Pravzaprav bo avstrijsko dirkališče letos po sili razmer gostilo kar dve zaporedni dirki, saj bo na omenjenem dirkališču izpeljana tudi druga dirka letošnje sezone, ki bo sicer na sporedu že prihodnji teden. To pa bo, kot kaže zaenkrat povsem po godu dirkačema Mercedesa.

V nedeljo gre zares

Prav danes so dirkači (pred praznimi tribunami) že odpeljali prva prosta treninga in medtem, ko se je pred začetkom sezone kot favorita za zmage najglasneje omenjalo Maxa Verstappna in Lewisa Hamiltona, pa sta prvi in drugi prosti trening minila povsem v znamenju obeh Mercedesov.

Tako na dopoldanskem kot popoldanskem prostem treningu je namreč najhitrejši čas postavil Lewis Hamilton, obakrat pa je konkurenco (z izjemo moštvenega kolega Valtterija Bottasa) ugnal za več kot šest desetink sekunde.

Sodeč po popoldanskem treningu je na drugi strani konkurenca v letošnji sezoni precej izenačena, saj so je dirkače med tretjim in 16. mestom ločila manj kot ena sekunda. Ob tem je moč ugotoviti, da so bili njihovi krogi v povprečju za pol sekunde hitrejši, kot na drugem prostem treningu v lanski sezoni, pri čemer pa je ob dejstvu, da gre za prvo dirko sezone moč pričakovati, da se bodo časi še izboljšali.

Formula 1 je naposled po večmesečnem prisilnem čakanju tu, bitka za točke pa se bo pričela z jutrišnjimi kvalifikacijami, ki se pričnejo ob 15. uri in nato z dirko ob 15:10 dan kasneje. Tako kvalifikacije kot dirko si bo sicer moč ogledati tudi na slovenski televiziji na programu TV3, kjer se bo prenos obakrat začel ob 14:50.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja