Lewis Hamilton je razkril, kaj se dogaja s filmom o formuli 1!

17. 11. 2023 | STA
Deli
Formula 1 Las Vegas Lewis Hamilton (foto: Profimedia)
Profimedia

Kljub doseženemu dogovoru in prekinitvi štirimesečne stavke igralcev in s filmsko industrijo povezanih delavcev v Hollywoodu dirka formule 1 ta konec tedna v Las Vegasu še ne bo služila za snemanje kadrov za novi film o formuli 1 z Bradom Pittom v glavni vlogi.

"Če ne bi bilo stavke, bi ta konec tedna tukaj posneli nekaj odličnih kadrov z dirke. Zdaj bomo to storili prihodnje leto," je ob robu dirke v Las Vegasu razkril britanski dirkač Lewis Hamilton.

Ta v filmu deluje kot koproducent in svetovalec glavnemu igralcu Bradu Pittu. Režiser je Joseph Kosinski, glavni producent pa Jerry Bruckheimer. Gre za dvojec, ki je zaslovel že s filmom Top Gun: Maverick.

Hamilton sodeluje tudi s Kosinskim in Bruckheimerjem, a veliko časa za to med zimskim premorom ne bo potreboval. "Skupaj moramo pregledati scenarij in za to bomo potrebovali kakšen dan," je v ameriški igralniški meki še razkril Hamilton.

Dela na novem projektu je kot rečeno močno ustavila stavka v Hollywoodu. Ob večjih plačah so igralci zahtevali tudi ureditev uporabe umetne inteligence v filmski konkurenci, ki za številne predstavlja resno grožnjo za izgubo zaposlitve. Pred dobrim tednom je bil na tem področju dosežen vsaj začasni dogovor.

Hamilton je prepričan, da bo film o formuli 1 ne glede na te zaplete še vedno čudovit, "seveda pa se bodo zadeve malce podražile".

Preberite še: Zdaj je "dirkaška tehnologija" na voljo tudi pri BMW!

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol