Formula 1: Nyck de Vries ima še tri dirke časa, zamenjava je že pripravljena

Novinec v formuli 1 in član ekipe Alpha Tauri Nyck de Vries si je vstop v formulo 1 predstavljal veliko bolj enostavno. Nizozemcu letos ne gre nič od rok, napak je bilo očitno preveč.

Po besedah sive eminence Red Bulla Helmuta Marka ima de Vries zdaj še tri dirke časa, da dokaže, da je vreden zaupanja ekipe in Red Bulla. Tako se bo moral v Imoli, Monaku in Barceloni posebej dokazati in odpeljati veliko bolj solidne dirke, kot mu jih je uspelo do sedaj.

Nesreč, trčenj in odstopov namreč letos ni manjkalo, prav tako se zelo muči z iskanjem optimalnih nastavitev. Očitno mu izkušnje iz drugih dirkaških prvenstev, bil je celo prvak formule E, ne morejo veliko koristiti.

Alpha Tauri je de Vriesa posadil v prost kokpit, ko je ekipo zapustil Pierre Gasly, eden od kandidatov je bil tudi Američan Colton Herta, ki pa je naletel na težave pri pridobivanju superlicence.

Vse točke, ki jih je letos osvojila že tako nekonkurenčna ekipa Alpha Tauri, jim je privozil njihov drugi voznik Juki Cunoda.  

Če de Vries na teh dirkah ne bo prepričal odgovornih pri Red Bullu, posebej pa Helmuta Marka, imajo ti tudi že pripravljeno njegovo zamenjavo. To naj bi bil izkušeni Daniel Ricciardo, ki se je letos kot rezervni voznik preselil iz McLarna k Red Bullu.

Preberite še: Komentar formule 1: je vsega res že konec?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja