Formula 1 se vrača v Mesto greha, kdaj bo prva dirka?

1. 4. 2022 | Jure Šujica
Deli

Dirka bo v svetovni prestolnici igralništva potekala v nočnem času.

Morda se sliši kot prvoaprilska šala, ki pa to vendarle ni. Organizatorji tekmovanja Formule 1, so namreč včeraj razkrili novo lokacijo sirk za svetovno prvenstvo Formule 1. To se bo tako že s prihodnjim letom ustavilo tudi v Las Vegasu, ameriškem mestu sredi puščave v zvezni državi Nevada. S tem bo Las Vegas postal že tretje ameriško mesto po Miamiju in Austinu, ki bo gostil dirko Formule 1.

Prewberite še: Formula 1: to pot se Verstappen ni pustil presenetiti

Dirka bo - kar sicer ob blišču, ki ga prinaša mesto, znano po nešteto neonskih napisih - potekala v nočnem času, bolj nenavadno pa je, da je bo na sporediu že v soboto zvečer. Ob tem naj bi šlo za izredno razburljivo dirko, polno hitrih odsekov in pa tremi daljšimi ravninami, na katerih naj bi dirkači lahko dosegali hitrosti do 342 kilometrov na uro.

Tudi po 'Stripu'

En krog dirke bo sicer dolg 6,12 kilometra, dirka pa bo imela natanko 50 krogov. Kdaj bo na sporedu sicer še ni znano, saj je koledar dirk za prihodnjo sezono še precej odprt.

Dirka za Veliko nagrado Las Vegasa pa sicer prihodnje leto ne bo organizirana prvič. V legendarnem mestu so se namreč dirkalniki formule 1 podili že v letih 1981 in 1982, bo tokrat dirka prvič speljana po legendarnem Las Vegas Stripu, glavni ulici mesta. Tedaj sta na dirki sicer slavila Alan Jones in Michele Alboreto.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja