Odpovedana junijska dirka v Džakarti

11. 3. 2020 | Jure Šujica
Deli

Takrat naj bi bila na sporedu dirka v indonezijski prestolnici Džakarti. Pod vprašajem tudi druge dirke.

Izbruh koronavirusa je dodobra ohromil dogajanje po svetu, na praktično vseh področjih in čeprav se je morda na začetku zdelo, da bo težava minila v roku nekaj dni ali tednov, pa je jasno, da je situacija iz dneva v dan hujša. Tega se zavedajo tudi organizatorji dirk prvenstva Formule E. Omenjeno tekmovanje je še posebno na udaru zato, ker poteka znotraj mest in gosto naseljenih področij, kar pomeni, da so možnosti za širitev virusa še večje, kar od odgovornih oseb zahteva še dodatno mero previdnosti.

Previdnost pa na drugi strani pomeni tudi nekoliko bolj dolgoročno predvidevanje in prav to je razlog, da so se organizatorji dirke Formule E v Džakarti odločili odpovedati dirko, ki naj bi sicer bila na sporedu šestega junija letos. Kot so sporočili v sporočilu za javnost naj bi bila ta poteza sprejeta soglasno med županom mesta, Aniesom Baswedanom, organizacijskim odborom tekmovanja, organizacijo FIA, podjetjem Ikatan Motor Indonesia in pa organizacijskim komitejem same dirke.

Možnost praznih tribun in klasičnih dirkališč

»Z naraščanjem števila okužb z virusom COVID-19 v državah, kjer so predvidene dirke Formule E preučujemo možnosti nastanka nepredvidljivih dogodkov, s čimer želimo zmanjšati možnosti za širitev virusa in tako obdržati najvišje mogoče število dirk,« je dejal Alberto Longo, soustanovitelj serije. »Situacija je nestanovitna in se spreminja iz dneva v dan, sami pa ostajamo realni in prilagodljivi, ko je govora o alternativnih možnosti, o katerih bomo razglabljali kmalu. Med njimi so tudi podvajanja dirk na enem prizorišču, organizacija dirk na stalnih dirkališčih in pa tudi pred praznimi tribunami, če bodo tako zahtevale lokalne oblasti.«

Čeprav dirke v Džakarti v začetku junija torej ne bo, pa njena izvedba vseeno še ni do konca odpovedana. Zgoraj omenjeni organi bodo, kot je to namignil že Longo, še naprej spremljali situacijo in bodo, v kolikor bo to mogoče časovno in logistično, ter v kolikor bodo to dovoljevali tudi sami pogoji (umiritev epidemije), dirko izpeljali v kasnejšem terminu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja