F1: Aston Martin je za Veliko nagrado Španije ta konec tedna obsežno nadgradil svoj avtomobil, a nastal je spor z Red Bullom

21. 5. 2022
Deli

Red Bull je Aston Martin obtožil kopiranja njihovega avtomobila. Spraševali so se, ali je bila ukradena njihova intelektualna lastnina, pišejo na metropolitan.si.

Šef Red Bulla F1 Christian Horner je dejal, da je ideja, da bi bila morda uporabljena njihova intelektualna lastnina, "resno zaskrbljujoča". Iz Aston Martina pa so sporočili, da je FIA potrdila, da gre za "legitimno neodvisno delo". 

Hornerjevi komentarji so se pojavili, preden je FIA ​​objavila izjavo, v kateri je potrdila podjetju Aston Martin, da "ni bilo storjene nobene kršitve, zato menijo, da so aerodinamične nadgradnje Aston Martina skladne".

Toda izjava Red Bulla po odgovoru FIA je jasno pokazala, da menijo, da zadeva še ni končana.

Dejali so, da so "z zanimanjem spremljali izjavo FIA", in dodali: "Če bi prišlo do kakršnega koli prenosa IP-ja, bi to očitno pomenilo kršitev predpisov."

Aston Martin se je doslej v tej sezoni boril za točke, medtem ko Red Bull tekmuje za svetovno prvenstvo s Ferrarijem.

Nadgrajeni Aston Martin ima zelo podobno obliko karoserije kot Red Bull, z močno podrezanimi stranskimi podstavki in stopničastim dizajnom rampe na zgornjem delu karoserije.

Horner, čigar avto ima to obliko že od drugega predsezonskega testa v začetku marca, je dejal, da je zaskrbljen, ker je Aston Martin v zadnjih mesecih ulovil številne člane osebja Red Bulla.

Preberite več na Metropolitan.si

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja