Karting: Kastelic tudi do prvega hat-tricka!

5. 8. 2020 | Jure Šujica
Deli

Dominanten je bil skozi cel vikend.

Minuli konec tedna je v Sieni potekala še ena izmed številnih dirk v kartingu, tokrat dirka prvenstva IAME, na kateri je nastopila trojica najboljših mladih Slovencev: Aleksandar Bogunović, Matic Preša in pa Mark Kastelic. Slednji se je na dirko podal z odlično popotnico, saj je le vikend pred tem slavil zmago na dirkališču Adria International Raceway.

Dobri formi navkljub, za katero naj bi bila kriva tudi le 1,5-mesečna odsotnost od dirkališč v času epidemije korona virusa pa verjetno nihče ni pričakoval, da bo Kastelic prikazal takšno predstavo, kot smo ji lahko bili priča med četrtkom in nedeljo.

Da se bo tudi ta vikend boril za zmago je Mark nakazal že na prvih treningih, ko je vselej postavljal najhitrejše kroge. Enake predstave je nato kazal tudi na kvalifikacijah in v polfinalu, da je vsaj korak pred konkurenco pa je bilo videti tudi po tem, da so vsi preostali dirkači večino časa vozili enake linije kot Kastelic, kljub temu pa časi njihovih krogov niso bili primerljivi s tistimi, ki jih je postavljal naš največji dirkaški up.

Na dan dirke so bili apetiti zato upravičeno visoki, kljub temu pa zmaga ni bila enostavna. Težave je Kastelicu povzročal veter v obraz, zaradi česar so imeli dirkači za njim malenkostno prednost, ki pa je na srečo niso znali izkoristiti. Kastelic je tako recimo uspel postaviti celo rekord proge v svoji kategoriji, dirko pa končal z dobrima dvema desetinkama prednosti.

S tretjo zmago v karieri in prvim 'hat trickom' letos se tako upravičeno podaja na Sicilijo. Tam bo namreč potekala dirka italijanskega državnega prvenstva. Na njej bo nastopil tudi Kastelic, ki bo navkljub številski premočiti konkurence, lovil mesto v prvi peterici.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"