Karting: skakalci so nori tudi za volanom

7. 6. 2014
Deli

V okviru tekme mešanih parov revije skokov Mostec so se najboljši naši in nekateri tujih skakalci pomerili v kartingu. Ocena: odlično. Ali pa noro ...

Da so skakalci precej pogumni, za večino celo nori, ni treba poudarjati, saj verjetno za tako dolge skoke ne more biti vse najbolj urejeno na njihovih podstrešjih. A da so tudi zelo, res zelo hitri tudi za volani kartov, pa smo videli včeraj, ko so se pomerili na kartodromu Telemach Pro Karting. Z uspešno vožnjo so si namreč priborili štartne številke za boljše izhodišče tekme mešanih parov, ki se bo danes (sobota, 07. junij) odvijala cel dan v ljubljanskem Mostecu.

Od naših najboljših fantov je manjkal le Robert Kranjec, bili pa so prisotni Peter Prevc, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, med 16 tekmovalci pa smo zasledili celo Čeha Tomaša Portyka. Pričakovano so bili najhitrejši Tepeš (veliki ljubitelj hitre vožnje in adrenalinskih dogodkov ter tudi edini s svojo čelado), lahek Damjan in osredotočeni Prevc, presenetljivo hiter pa je bil tudi Matic Kramaršič. Agresivne vožnje z nekaj manjšimi nesrečami so bile najbrž tudi posledica mamljivih nagrad, med drugim Suzuki SX4 S-Cross, ki ga bo podjetje Avto Aktiv posodilo za konec tedna.

Malce bolj umirjeno, zato pa bolj mednarodno je bilo pri dekletih, saj so bile poleg naših najboljših prosotne še Finka Julia Kykkaenen, Avstrijka Lisa Wiegele in Čehinja Michaela Doleželova. Vseh pogumnih deklet je bilo kar 15. Odlično je šlo svetlolasi Čehinji, med našimi pa se izkazala Barbara Klinec, ki je pokazala fige tudi našim zvezdam Špeli Rogelj in Urši Bogataj.

Punce so se na koncu pod velikim šotorom prešerno zaklepetale, hitrega Tepeša pa so kolegi malce podražili, da glede na njegov slog vožnje ni čudno, da je imel nesrečo z Renaultom Meganom RS na dirkališču Nurburgring. (AMr)

FOTO: Aleš Pavletič      

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"