Karting: Slovenca dominirala na italijanskem dirkališču

19. 10. 2020 | Jure Šujica
Deli

Dirko sta zaključila več kot šest sekund pred konkurenco, zmaga tudi tokrat v roke Kastelica.

Slovenski podmladek v kartingu je ta vikend znova nastopal v Italiji. Dirkališče Casteletto, ki se nahaja južno od Milana je namreč gostilo četrto letošnjo dirko prvenstva Iame (prvenstvo organizira istoimenski proizvajalec dirkalnih karting agregatov), na štartu kategorije X30 Mini pa se je tokrat pojavilo 20 dirkačev, med njimi tudi dva Slovenca, ki sta skupaj krojila razplet dirke in sicer Mark Kastelic ter Aleksandar Bogunovič.

Da je Kastelic, ki se zadnje čase redno uvršča na stopničke v različnih kategorijah eden izmed glavnih favoritov za zmago je bilo jasno že na kvalifikacijah, kjer je zasedel prvo mesto, kar mu je naposled prineslo tudi prvo štartno mesto v polfinalni dirki. Tam pa so se stvari nekoliko zapletle, saj je ob ne ravno idelanem štartu zmago lovil iz tretjega mesta a se mu nikakor ni uspelo prebiti mimo obeh tekmecev, med njimi tudi mimo sorojaka, ki je tako slavil zmago.

Naslednja dirka na istem dirkališču

Kastelic in Bogunovič sta nato pravi boj za zmago uprizorila tudi v finalu. Izkušenejši izmed obeh tekmovalcev je tako po štartu zasedel drugo mesto, po treh krogih pa se je nato uspel prebiti na sam vrh in vse do konca odbijal napade konkurence – tudi Bogunoviča, ki je v zadnjem krogu trčil vanj. Pri tem se mu je premaknilo tudi sprednje krilce, zaradi česar so mu sodniki pripisali pet kazenskih sekund, a je bila prednost pred zasledovalci dovolj velika, da je zadržal drugo mesto.

Z zmago na četrti dirki prvenstva je Kastelic, sicer član ekipe Team Driver, le še utrdil vodstvo v skupnem seštevku prvenstva. Včerajšnja zmaga je hkrati dobra popotnica tudi za prihodnji vikend, saj bo na istem dirkališču potekala serija italijanskega prvenstva Championato Italiano, kjer pa je pričakovati precej močnejšo konkurenco.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"