Karting: trije naši med finalisti memoriala Trofeo Andrea Margutti

9. 4. 2019 | Jure Šujica
Deli

Najvišje med trojico znova Mark Kastelic, ki je v tednu pred tem prestopil v novo moštvo.

Pretekli vikend je v po le tednu dni premora na italijanskem dirkališču South Garda potekala še ena v seriji dirk kategorije Mini 60, memorial Trofeo Andrea Margutti, ki je potekala med 4. in 7. aprilom. Dirke so se udeležili kar trije mladi slovenski dirkaški upi, vsi trije pa so si priborili solidne končne uvrstitve, pri čemer je bil najboljši med trojico znova Mark Kastelic. A bi bila končna uvrstitev povsem lahko še boljša.

Mladi dirkač je po pričakovanjih po zadnji dirki v Lonatu sredi tedna presedlal v nov dirkalnik in postal član priznane ekipe Team Driver. Prve dni se je tako bolj kot ne privajal na nov dirkalnik, zato je nedeljsko dirko začel šele z 20. mesta. Kljub temu mu je uspelo med dirko pridobiti kar nekaj mest in na koncu zasedel solidno 12. mesto. Rezultat bi bil sicer lahko še boljši, če upoštevamo, da je zaradi poškodovanega sprednjega krilca dobil še dva časovna pribitka v skupnem seštevku desetih sekund. Zmago je sicer slavil Kasteličev moštveni kolega Joel Bergstrom.

Še nekoliko bolje kot Kastelicu pa je po kvalifikacijah kazalo Aleksandru Bogunoviču. Edini izmed trojice dirkačev, ki so nastopili pod okriljem slovenskega moštva ABA Racing, je namreč dirko začel z visokega devetega startnega mesta, a mu položaja do konca dirke ni uspelo obdržati in je tako padel na končno 19. mesto. Tretji slovenski dirkač Nik Sčulac je dirko po slabem rezultatu na kvalifikacijah končal na 23. mestu med 31 dirkači, kolikor jih je na koncu prišlo do cilja. Na dirko se je sicer uvrstilo 34 izmed 54 prijavljenih dirkačev.

Naslednja dirka, na kateri bomo lahko spremljali naše mlade upe, bo sicer že ta vikend na dirkališču v Rovigu, kjer bo potekala dirka prvenstva Rok, ki sicer šteje tudi za slovensko državno prvenstvo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja