Kevin Siggy pričakovano do naslova prvaka Formula E Race at Home Challenge

7. 6. 2020 | Jure Šujica
Deli
Kevin Siggy pričakovano do naslova prvaka Formula E  Race at Home Challenge (foto: BMW)
BMW

Mariborčan je zadnjo dirko sezone diktiral tempo od štarta do cilja. Za nagrado se mu obeta test pravega dirkalnika serije Formula E.

Slovenija je dosegla nov mejnik v svetovnem motošportu, pa čeprav v virtualnem svetu. Mariborčan Kevin Siggy, najboljši slovenski virtualni dirkač je namreč na današnji dirki virtualnega svetovnega prvenstva Formule E Challenge v Berlin upravičil vlogo favorita in po uspešni sezoni zadnjo, osmo dirko letošnje sezone v konkurenci virtualnih dirkačev in postal svetovni prvak.

Kevin je na dirko prišel z velikansko prednostjo 49 točk, s 148 točkami, ki jih je zbral v prvih sedmih dirkah pa je imel pred zadnjo dirko skoraj za polovico več točk v primerjavi z najbližjim zasledovalcem, Lucasom Muellerjem. A omenjena prednost je bila dovolj le za osvojitev najboljšega štartnega mesta na dirkališču Tempelhof.

No, s samega štarta se je Siggy podal najbolje in v prvi ovinek zapeljal kot vodilni, tik za njim pa je bil Lucas Mueller, s katerim sta imela v prvih treh krogih tudi nekaj bližnjih srečanj, kar pa Mariborčana ni zmotilo in počasi si je uspel zagotoviti dovolj veliko prednost, da je pobegnil zasledovalcem. Prednost je takov četrtem krogu znašala že več kot sekundo, dirko pa je pred Nemcem zaključil z 1,4 sekundami prednosti.

„Ne morem verjeti, da mi je uspelo in nimam besed, s katerimi bi opisal svoj uspeh. Nekaj težav sem sicer imel v prvem ovinku, takoj na začetku pa mi je veliko težav povzročal tudi Lucas (Mueller). Komaj čakam, da se sedaj preizkusim v dirkalniku Formule E,“ je takoj po dirki dejal Kevin Siggy.

Že v torek do novega uspeha

Za slavje pa Siggy vsaj zaenkrat ne bo imel časa. Takoj po dirki namreč potuje v Salzburg, kjer ga jutri in v torek čaka finale Porschejevega Boot campa, kjer se bo osmega in devetega junija pomeril na dirkališču v Salzburgu. Zmaga na omenjeni dirki bi mu namreč prinesla prosto mesto v dirkalniku Porsche Cayman GT4 v Porschejevi lastni dirkaški seriji v prihodnji sezoni.

Siggy in Mueller sta bla sicer na današnji dirki razred zase, saj je tretjeuvrščeni, Hrvat Peter Brljak za Siggyjem zaostal že za 6,2 sekunde, med najboljšo peterico pa sta se uvrstila še Bolgar PeyoPeev in pa Avstralec Joshua Rogers.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja