Krožne dirke: Zanimivi boji na Red Bull Ringu

21. 5. 2012
Deli

Avstrijsko dirkališče Red Bull Ring je zopet postreglo z napetimi boji v našem pokalu Fiat Grande Punto, za neizprosne boje pa so poskbeli tudi dirkači v pokalnih dirkalnikih Renault Clio. Zmaga Makaroviča, Premrla in Poglajena. 

 V pokalu Fiat Grande Punto so dirkači znova navdušili z neizprosnimi borbami, saj je bilo kar nekaj prehitevanj. Andrej Makarovič je obakrat vodil tako rekoč od starta do cilja in prepričljivo slavil v obeh dirkah. Da je bilo res napeto, pričajo dirkači na drugem in tretjem mestu, saj je na prvi dirki bil drugi Anže Krašovec, tretji pa Andro Pertot, v drugi dirki pa je drugo zmagovalno stopničko zasedel Marjan Nagode, tretjo pa Jure Marinšek.

Tako v soboto kot tudi v nedeljo pa sta za napetost poskrbela tudi Grega Premrl in Zoran Poglajen v dirkalnikih Renault Clio Cup. V soboto sta se omenjena prehitevala do zadnjega kroga, nato pa je slavil Premrl. Poglajen se mu je maščeval v drugi dirki, ko je Premrl spet pobegnil, vendar ga je sredi dirke prehitel in mu vrnil milo za drago. Pirman cel konec tedna ni mogel slediti tempa omenjenih dirkačev.

Od naših dirkačev velja omeniti še Stanislava Smolnikarja, ki je nastopal z Alfo 156, najhitrejši pa so bili Avstrijci, ki so prijavljeni v slovensko prvenstvo. V soboto je zmagal Helmut Herzog (Renault Clio), v nedeljo pa Tessitore (VW Golf). (UM, AM)

FOTO: Uroš Modlic 

Rezultati

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja