Martinski reli: Peljhan tretji, video nesreče Honde Civic

24. 10. 2011
Deli

Na hrvaškem Martinskem reliju, ki je bil v Dugem Selu in okolici spet organiziran po letu 2006, je zmagal Madžar Janos Szilagy, drugi je bil domačin Juraj Šebalj (oba Mitsubishi Lancer EVO IX), tretji pa naš Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO X).

Szilagy je vodil od štarta do cilja in zanesljivo slavil pred Šebaljem, ki pa je z drugim mestom že dirko pred koncem postal hrvaški prvak. Peljhanu je na vročem sovozniškem sedežu zopet sedela Andreja Verbič. Šaškin je rental dirkalnik Lancer EVO IX od Peljhana, vendar zaradi bolezni na dirki sploh ni nastopil, Čibej pa je odstopil že pred prvo HP zaradi tehničnih težav.

Navdušili sta tudi naši dekleti v dirkalniku Fiat Pandi, saj so gledalci ob progi Klavdijo Senico in Špelo Trček kar nestrpno pričakovali. Dvaindvajseto mesto v skupni razvrstitvi pa potrjuje, da sta bili tudi hitri.

V mednarodnem hrvaškem prvenstvu v reliju pa bo vroče še v Poreču, saj imata možnosti tako Madžar Szilagy kot tudi domačin Šebalj. No, govorice pravijo, da bo v hrvaški Istri preskušalo nove dirkalnike kar nekaj naših voznikov, s katerimi bi radi nastopali v sezoni 2012. (AM, UM)

FOTO: Uroš Modlic

 

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"