Matej Grudnik z Renaultom Twingom R2 Evo!

13. 4. 2012
Deli
Matej Grudnik z Renaultom Twingom R2 Evo!

Matej Grudnik, ki ga poznamo po brezkompromisnih vožnjah s Cliom RS skupine N, bo od relija Velenje naprej sedel v zmogljivejšem Renaultu Twingu R2 Evo.

Vesela novica, da se bo Škodam Fabiam R2, Citroenom C2 R2 (Max) in Fordu Fiesti R2 v DP v reliju pridružil še Renault s svojim Twingom, nam je sporočil vodja ekipe V Racing Rihard Grudnik. "Projekt je potrjen, do relija Velenje bomo dirkalnik sestavili, potem pa z njim nastopali na relijih državnega prvenstva. Z velikim veseljem lahko povem, da smo finančno kar zahteven projekt uspeli zagotoviti tudi s pomočjo Revoza in podjetja Renault-Nissan Slovenija," je dejal Grudnik. Zgolj kot informacijo naj še povemo, da bodo pri Renaultu še letos verjetno odprtli dve prodajno-servisni točki za našpičene avtomobile RS, in Matej Grudnik (ki mimogrede dela v Revozu) bo njihov neke vrste promotor.

Renault Twingo R2 Evo ima zaradi pravil zgolj 1,6-litrski atmosferski motor, ki razvije okoli 190 'konjev' in 180 Nm največjega navora, njegova največja prednost pa je nizka masa, boljše zavore, nastavljivo podvozje in sekvenčni menjalnik. Oblika zaenkrat ostaja stara, saj nova (še) ni homologirana. (AM)

FOTO: moštvo

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja