Na startu Dakarja letos tudi Fernando Alonso - kdo je zasedel sovozniški sedež?

19. 8. 2019 | Tina Torelli
Deli

Govorice so se začele že lani novembra, ko se je dvakratni svetovni prvak v Formuli 1 Alonso v največji tajnosti v Južni Afriki preizkušal za volanom Toyote Hilux moštva Gazoo Racing. Izvedeli smo, da bo njegov sovoznik nihče drug kot legendarni Marc Coma, petkratni zmagovalec Dakarja v motociklistični kategoriji.

 

Marc si je v resnici že pred leti prizadeval, da bi se sam usedel za volan dakarskega dirkalnika. Ko je leta 2014 obesil svoje škornje na klin, je bil že zelo blizu svojim sanjam. S Sainzem in Peterhanslom naj bi tvoril prvo Peugeotovo trojko, dokler me mesta ni speljal njegov nekdanji rival Despres. Kakor koli bodo zdaj njegove izkušnje, ki si jih je pridobil ne le kot dirkač temveč tudi kot triletni športni direktor Dakarja, Alonsu prišle še kako prav.

Coma bo moral zdaj pošteno pljuniti v roke, da bo na startu Dakarja v Riadu pripravljen na zahtevno nalogo. V Toyotino ekipo pa očitno prihaja še en Španec, nekdanji sovoznik Nanija Rome Alex Haro, in to kot sovoznik Giniela de Villiersa. Ker je udeležba Minija na Dakarju 2020 še vedno negotova, je zaenkrat brez zanesljive pogodbe tudi sam Gospod Dakar, Stephane Peterhansel.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol