Napoved: Rally Saturnus 2010

24. 3. 2010
Deli

Tudi na prvi tiskovni konferenci pred letošnjim že 33. relijem Saturnus nismo mogli brez ugotovitve, da je denarja za (ta) šport vedno manj. Toda organizatorji se ne dajo: servisna cona bo drugje, hitrostne preizkušnje pa bodo skoraj povsem enake kot lani. Lahko pričakujemo okoli 80 nastopajočih!

Ker je Gospodarsko razstavišče med 7. in 9. majem zasedeno, FIA pa noče slišati za spremembo termina, so bili v organizacijskem odboru prisiljeni poiskati drugo lokacijo servisne cone.

Letošnji Saturnus bo gostoval na poligonu ob Cesti dveh cesarjev, kjer je ob nedeljah sejem rabljenih vozil. Zato ni bojazni, da bo mehanikom dolgčas, pa tudi obisk servisne cone bo prav gotovo večji kot v središču Ljubljane …

Če pustimo šalo ob strani, lahko še zapišemo, da bo vodstvo relija kar v prostorih zveze AŠ2005 na Koprski ulici, predvsem pa lahko odkrito računamo na nov avtomobilski praznik. Organizator pričakuje okoli 80 posadk, torej več kot lani, razlog za to pa naj bi bil predvsem boljši odziv domačih dirkačev, številnih Čehov in nekaj posadk, ki nastopajo v okviru pokala Mitropa.

Pri nas ostaja favorit Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki mu bo poskušal zagreniti življenje predvsem hitri Aleks Humar (Subaru Impreza STi), oba pa bosta le stežka konkurirala favoritiziranim Čehom.

Po neuradnih napovedih bo na startu letošnjega relija znova češki podprvak Vaclav Pech Jr. (Mitsubishi Lancer EVO IX, na fotografiji med dajanjem izjave), veliko pa si gledalci obetamo od prihoda Pavla Valouška, ki namerava v okolici Ljubljane in Zasavja nastopiti z atraktivno Škodo Fabio S2000.

Kar nekaj zanimivih dirkačev bo prišlo k nam tudi zaradi mednarodnega pokala Mitropa, seznam letošnjih prijavljenih pa lahko vidite na tem spletnem naslovu.

V petek bo superspecial na šišenski spidvej stezi, v soboto bodo hitrostne preizkušnje speljane v Zasavju, v nedeljo pa v okolici Ljubljane. Za več informacij pokukajte na www.rally-saturnus.si. (AM)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol