Napoved relija Maribor 2012

27. 6. 2012
Deli
Napoved relija Maribor 2012

Če lahko mirno rečemo, da je Aleks Humar s Škodo Fabio S2000 glavni favorit za zmago na jubilejnem, 10. reliju Maribor, pa je v diviziji II še vse odprto. Pravzaprav bo s prihodom Mateja Grudnika s povsem novim Renaultom Twingom R.S. R2 še bolj zanimivo!

Medtem ko bo Humar zgolj poskušal izkoristiti boljšo tehniko in se izogibati težavam, pa bo zanimivo tako med dirkači v Mitsubishijih Lancerjih kot v diviziji II in diviziji I. 

Takoj za Humarjem pričakujemo srdit boj med Darkom Peljhanom, Madžarom Janosem Szilagyjem, domačinom Sašom Horvatom in seveda Mitjo Klemenčičem. Vsi dirkajo z Mitsubishiji Lancerji devete evolucije, edino Peljhan se je znova prijavil z desetico, čeprav je v Velenju tudi on nastopal s starejšo generacijo. 

V diviziji II je po zmagi Marka Jerama (ki na žalost v Mariboru ne bo nastopil), Alana Pajka (oba Citroen C2 R2 Max) in Mateja Grudnika (prej Renault Clio R.S. skupine N, od te dirke naprej Renault Twingo R.S. R2 Evo) mogoče dobimo še četrtega zmagovalca. Kaj pravite, kdo je favorit?

V diviziji I sta po treh dirkah po točkah povsem izenačena Matej Oblak (Renault Clio 1.4 16V) in Jernej Fakin (Fiat Panda 1.3), puške pa še niso vrgli v koruzo Martin Mlinar (Zastava Yugo), Luka Kos (VW Polo), Grega Premrl in Jan Oblak (oba MG ZR 105).

Dirka bo potekala zgolj v soboto, saj bodo morali dirkači odpeljati 7 hitrostnih preskušenj v skupni dolžini 89 kilometrov (Meljski hrib, Gačnik, Gaj). Seznam prijavljenih in skice HP-jev dobite tu. Na žalost pa letos dirka ne velja za avstrijsko državno prvenstvo, prav tako ne bo izredno priljubljene preskušnje čez Koroški most. (AM)

FOTO: Uroš Modlic 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja