Omejevanje plač v F1 - z njim se ne strinjajo vsi

10. 6. 2022
Deli
Omejevanje plač v F1 - z njim se ne strinjajo vsi (foto: Profimedia)
Profimedia

Vodilni dirkač v razvrstitvi svetovnega prvenstva v formuli 1 Nizozemec Max Verstappen je prepričan, da je omejevanje plač v formuli 1 "popolnoma napačno", je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

"To je popolnoma narobe, saj menim, da je trenutno F1 vse bolj priljubljena in vsi zaslužijo vedno več denarja," je v petek pred dirko SP v formuli 1 za veliko nagrado Azerbajdžana v Bakuju dejal voznik Red Bulla.

Verstappen je prepričan, da bi morali vozniki, torej ljudje, "ki dejansko predstavljajo ta šov in zanj tvegajo svoja življenja", še naprej deliti naraščajoče prihodke brez omejitev.

Preberite še: To je 6 jeklenih lepotcev, ki jih je v svoji garaži skrival ta legendarni voznik formule ena

O morebitni omejitvi prihodkov v višini 30 milijonov dolarjev za oba voznika posamezne ekipe v formuli 1 od leta 2023 se razpravlja že nekaj časa. Vendar do dogovora še ni prišlo.

Prav tako ni jasno, kako bi morebitni novo dogovor vplival na obstoječe dolgoročne pogodbe, kot je Verstappenov dogovor z Red Bullom, ki velja do leta 2028.

Verstappen je tudi opozoril, da bi se podjetniki, poslovneži in menedžerji zavoljo takšnega pravila neradi odločali za vlaganje v mlade talente, če vedo, da se bodo potencialni dolgoročni donosi zmanjšali. To zaskrbljenost je izrazil tudi McLarnov Lando Norris.

"Če bo uvedena omejitev, bo veliko težje ali pa bo ljudi veliko manj zanimalo, da bi kdaj vlagali v mlade voznike in vlagali v ljudi, ki imajo možnosti za vstop v F1," je opozoril britanski voznik.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol