VIDEO: Po bojkotu slavili Waldy in dirkača slovenskega rodu Zajelšnika

4. 9. 2011
Deli

Avstrijska dirka St. Urban-Simonhohe 2011 je bila polna presenečenj. V skupnem seštevku je zmagal domačin (in pobudnik dirke) Hermann Waldy, vendar je večina tekmecev tretjo vožnjo (neuradno) bojkotirala. Od naših dirkačev je bil najhitrejši Marjan Smrdelj s F3000, če seveda ne štejemo brata Zajelšnik, ki s prototipoma nastopata za ekipo V-Racing.

Na zelo hitri progi je bil Hermann Waldy seveda favorit, čeprav sta se mu zelo približala Nemca slovenskega rodu Patrik in Alexsander Zajelšnik. Na koncu je bil hitrejši Patrik s prototipom Norma V8, saj je brata Alexandra v Oselli PA 20S prehitel za ... skorajda nič. Za dirko so se namreč štela najboljša dva rezultata, medtem ko se za slovensko dirko štejejo vsi trije. Od naših stalnih dirkačev sta bila najhitrejša Marjan Smrdelj s formulo 3000 in Milan Bubnič z Lancio Delto HF Integrale.

Na dirki sta zaradi nesreče odstopila Jan Blažič, ki je kar precej predelal prednji del Alfe 156, in Janja Štrekelj, ki je zaradi popeskanega ovinka z Yugom pristala na strehi.

Za precej dvignjenega prahu pa naj bi po neuradnih informacijah poskrbel Hermann Waldy z izjavo po nesreči Michaela Jelinka (Subaru Impreza), da se večina avstrijskih štajerskih voznikov podi na dirki pod vplivom alkohola, zato so dirkači iz omenjene pokrajine bojkotirali tretjo tekmovalno vožnjo. Tako ali tako jim na stezo ni bilo več potrebno, saj sta za uvrstitev dovolj dve odpeljani vožnji. Seveda so govorice neuradne, uradno pa tako ali tako ne moreš veliko izvedeti, saj še rezultatov slovenske dirke (vseh treh voženj!) nismo dobili. (AM, UM)

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol