Pred zadnjo gorsko dirko neznan le še tretji prvak

8. 10. 2010
Deli

Ta konec tedna se bo nad italijanskim mestom Čedad odvijala še zadnja gorska dirka za slovensko državno prvenstvo. Dva prvaka že imamo, manjka še tretji.

Čeprav je Sašo Horvat (Mitsubishi Lancer EVO IX) zmagal na štirih dirkah od petih izpeljanih, je njegova nesreča na gorski dirki Buzet 2010 prestavila podelitev najprestižnejšega naslova državnega prvaka v gorskih dirkah.

V diviziji III (kar lahko poimenujemo kar skupna razvrstitev) ga še ogroža Marko Vouk, ki je s Subaru Imprezo pridno nabiral točke in nekoliko nepričakovano zaseda (trenutno) drugo mesto pred Madžarom Laszlom Hernadijem (Mitsubishi Lancer EVO VIII).

Nepričakovano seveda zato, ker je Vouk šele pred kratkim presedlal iz Fiata Cinquecenta v veliko zmogljivejšo Imprezo, predvsem pa zato, ker je star šele 21 let.

V diviziji II je naslov prvaka že osvojil Slavko Zorman (Renault Clio Williams), v najštevilnejši diviziji I pa Denis Savič (MG ZR 105). Oba voznika sta se že izkazala z natančnimi in pogumnimi vožnjami, njuna dirkalnika pa sta vrhunsko pripravljena in oplemenitena s sekvenčnima menjalnikoma.

Med formulaši je seveda nepremagljiv naš kolumnist Vladimir Stankovič (F3000 Reynard KL1), v pokalu Yugo pa je znova slavil Franjo Merkač.

Rezultate zadnje dirke lahko spremljate na tem naslovu: www.scuderiaredwhite.com.

Foto: Saša Kapetanovič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja