Prva digitalna predstavitev relija Dakar v zgodovini - se bodo v puščavo res vrnile Katrce?

10. 6. 2020 | Tina Torelli
Deli

Jutri, 11. junija ob 12.30, se lahko prek spletne strani ali pripadajočih družabnih omrežij relija Dakar (www.dakar.com) prvič v zgodovini težko pričakovane tiskovke udeležite kar v domačem naslonjaču.

Za digitalno okroglo mizo bodo sedli saudski športni minister princ Abdulaziz bin Turki Al Faisal Al Saud, predsednik saudske avto-moto zveze princ Khalid Bin Sultan Abdullah Al Faisal, generalni direktor A.S.O. Yann Le Moenner ter direktor Dakarja David Castera z najožjimi sodelavci.

Na predstavitvi bodo predstavili okvirno ruto Dakarja 2021 ter novosti. 15. junija se nato odprejo prijave – če je vse, kar se sušlja že dobro leto, res, bodo med prijavljenimi tudi številni lastniki/vozniki starodobnikov, ki so na Dakarju tekmovali še pred letom 2000. Nova kategorija bi se imenovala Dakar Classic, njen pobudnik pa naj bi bil španski dirkač Ignacio Corcuera, ki načrtuje, da se bo naslednjega Dakarja udeležil s Volkswagnom Iltisom – zmagovalcem Dakarja 1980.

David Castera že od samega začetka nastopa svoje funkcije ne skriva nostalgije za nekdanjim Dakarjem in želje po večji demokratičnosti dogodka, za jutri bomo torej izvedeli, ali se bodo naslednje edicije Dakarja udeležile tudi Katrce, Lade, Fiati, Mercedesi, Porscheji in mogoče celo kakšen Rolls-Royce Corniche. 

Poleg šušljanja o klasični kategoriji, je velika neznanka tudi trasa – bo na sporedu ena država, dve oziroma celo tri? Kako so se Francozi pogodili z Emirati in Jordanijo? Jutri izvemo!

In če smo že hoteli nasesti sladkim govoricam o vrnitvi odpisanih, pa bo naslednji Dakar zagotovo precej drugačen za motoriste. Tragična nesreča Paula Goncalvesa je spodbudila organizatorja, da resno prisluhne ekipam in upošteva njihove zahteve za večjo varnost. A o tem - izčrpno - čez par dni. 

 

 

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja