Prva KHD za Grande Punto pokal

24. 5. 2011
Deli

Letošnja sezona slovenskega krožno-hitrostnega prvenstva in s tem tudi pokala Grande Punto se je ta vikend pričela na prenovljenem avstrijskem dirkališču Red Bull Ring. V sklopu omenjenega pokala se je dirke udeležilo pet voznikov, kar je dobra popotnica za nadaljevanje krstne sezone.

Sobotno dirko je med Grande Punti najbolje pričel Matevž Habjan, ki se je s tretjega štartnega mesta uspel prebiti pred Boštjančiča in Bužgo. Slednja sta se iz kroga v krog borila za boljše mesto. Manjkali niso niti tesni dotiki. Sredi dirke je moral zaradi tehničnih težav žal odstopiti Habjan. Zmaga je zato preostala bodisi Bužgi ali Bostjančiču, ki sta v cilj pripeljala z vsega le 0,097 sekunde razlike v prid Aleša.

Denis Bostjančič je po svoji prvi krožni dirki izjavil: "Z Grande Punti se bom udeležil tudi vseh preostalih dirk, saj je lep pokal. Želel bi, da pride še več tekmovalcev na štart. Pokazalo se je, da so avtomobili enakovredni."

Aleš Bužga je po prvi dirki povedal: "Pričakoval sem tako napete boje, saj so avtomobili enakovredni. Tu nastopajo fantje, ki so prej že nastopali na karting dirkah in imajo izkušnje. Zato ni tako enostavno, da bi že na začetku lahko določil kdo bo prvi. Potrebno se je boriti z enakovrednimi tekmeci in enakimi avtomobili."

V nedeljo, 21.5, je sledila še druga dirka tega vikenda na avstrijskem Red Bull Ringu. Boj v ospredju se je nadaljeval med Bužgo, Bostjančičem in Habjanom. Zadnji je uspel zmagati pred Bužgo, medtem ko je sedaj ta kratko potegnil Boštjančič. V enem izmed krogov je doživel nesrečo in močno poškodoval svoj dirkalnik, zaradi česar je odstopil. Z vidno potolčenima avtomobiloma pa sta v cilj pripeljala tudi prva dva uvrščena.

Organizator in idejni vodja pokala, Mirko Marinšek je pri tem izjavil: "Vesel sem, da je bila tako napeta dirka. To je prava dirka in to si želim tudi v prihodnosti." Naslednja možnost sodelovanja vseh novih interisentov v Grande Punto pokalu bo 3. julija na hrvaškem Grobniku, ko se bo nadaljevalo tudi državno krožno-hitrostno prvenstvo.

Rezultati 1. dirke:
1. Aleš Bužga, Fiat Grande Punto
2. Denis Bostjančič, Fiat Grande Punto
3. Anton Bajc, Fiat Grande Punto
4. Jure Marinšek, Fiat Grande Punto
5. Matevž Habjan, Fiat Grande Punto, ni zaključil dirke

Rezultati 2. dirke:
1. Matevž Habjan, Fiat Grande Punto
2. Aleš Bužga, Fiat Grande Punto
3. Anton Bajc, Fiat Grande Punto
4. Jure Marinšek, Fiat Grande Punto
5. Denis Bostjančič, Fiat Grande Punto, ni zaključil dirke

Z dirkaliniki moštva LEMA Racing sta nastopila še Marko Pirman (Renault Clio Cup) in Andrej Jaklin (Alfa Romeo 156). Pirman je uspel dvakrat osvojiti drugo mesto v generalni razvrstitvi.

Več na www.lema-racing.si.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja