Prvenstvo Electric GT z dirkalno Teslo S P100D – znani datumi otvoritve in dirk. Dirka bo tudi na Nürburgringu.

22. 2. 2017
Deli
Prvenstvo Electric GT z dirkalno Teslo S P100D – znani datumi otvoritve in dirk. Dirka bo tudi na Nürburgringu. (foto: Electric GT)
Electric GT

Prvenstvu električnih turnih avtomobilov Electric GT je končno dobilo oprijemljivo obliko, saj je njegov direktor Mark Gemmel objavil datum njegovega uradnega začetka. Otvoritev prvenstva se bo zgodila 12. avgusta 2017, prizorišče prve dirke pa bo angleško dirkališče Silverstone.

Kot je poudaril Gemmel, gre še vedno za začasne datume, ki se lahko tudi spremenijo, a kljub temu je koledar dirk bolj ali manj znan. Kot rečeno bo prva dirka 12. avgusta na dirkališču Silverstone, sledilo pa ji bo še pet dirk. 2. septembra bo dirka v Assenu na Nizozemskem, 23. septembra se bodo dirkači pomerili na dirkališču Nürburgring DTM v Nemčiji, tej pa bo sledila dirka v portugalskem Algarvu, za katero datum še ni točno določen. 28. oktobra bo dirka v Misanu v Italiji, 18. novembra pa v Barceloni v Španiji. Prvenstvo se bo 25. novembra zaključilo na dirkališču Paul Ricard v Franciji.

Na dirkah bo sodelovalo 10 ekip s po dvema voznikoma in avtomobiloma. Najprej bodo imeli na voljo dvajset minut za vajo, kvalifikacije bodo trajale trideset minut, potem pa bosta sledili dve dirki z dolžino 60 kilometrov, ena dnevna in ena nočna.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"