Radodarna gesta formule 1

20. 5. 2023 | Gregor Žvab
Deli
Radodarna gesta formule 1 (foto: Aston Martin)
Aston Martin

Z milijonsko donacijo bodo skušali čimbolj pomagati prizadeti regiji Emilija - Romanja, kjer bi morala biti ta konec tedna dirka formule 1.

Vodstvo formule 1 je sporočilo, da bo namenilo milijon evrov za pomoč žrtvam nedavnih poplav in drugih vremenskih nevšečnosti v italijanski pokrajini Emilija Romanja. Tam bi na dirkališču v Imoli ta konec tedna morala potekati dirka svetovnega prvenstva, ki pa so jo zaradi posledic naravnih nesreč morali odpovedati.

Prireditelji v Imoli so morali sredi tedna odpovedati tekmovanje, saj niso mogli zagotoviti varnosti navijačev, moštev in organizatorjev. Obenem so se za takšen korak odločili tudi zaradi prebivalcev te regije, saj so jih po hudih neurjih in poplavah morali več tisoč tudi evakuirati.

Formula 1 bo namenila milijon evrov tamkajšnji agenciji za civilno zaščito, porabili naj bi jih za sanacijo v poplavah prizadetih območij.

"Rojen sem in odraščal sem v tej prelepi pokrajini, ki zdaj doživlja najbolj žalostne trenutke v zgodovini. Situacija je grozljiva, a poznam značaj teh ljudi in vem, da se bodo prebili čez krizo," je ob tem dejal predsednik in izvršni direktor formule 1 Stefano Domenicali.

Preberite še: Komentar, formula 1: ko odpade, v resnici odplava

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja