Red Bull Air Race: Ivanoff zmagovalec Teksasa

7. 9. 2014
Deli

Nicolas Ivanoff na dirkah Red Bull Air Race rad nastopa v ZDA. Tam je doslej zmagal že dvakrat, nazadnje v San Diegu leta 2009.

Z odličnim nastopom v finalnem nastopu si je Ivanoff nad dirkališčem, na katerem ponavadi grmijo motorji serije NASCAR, priboril zanesljivo zmago, slaba nastopa Paula Bonhomma in predvsem (spet) Hannesa Archa pa sta premešala karte pred zadnjima dirkama prvenstva. Zmaga Ivanoffa je bila še toliko manj pričakovana, saj Francoz leti s starejšim modelom Edge 540 V2, v vročem in redkem teksaškem zraku pa je poleg njegovega natančnega pilotiranja odločala tudi odlična nastavitev motorja, poleg tega pa je njegova ekipa uspela zmanjšati maso letala ter dodelati kontrolne površine, da ima Ivanoff več povratnih informacij in da letalo reagira hitreje.

Arch se je že med najboljšo osmerico uvrstil le za las, v nastopu te pa je bil zelo neprepričljiv, podobno kot na prejšnji dirki v Ascotu. Na njegovo srečo je tudi Paul Bonhomme izpadel že v Top8, a je bilo njegovo peto mesto dovolj, da je s točko naskoka prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Bonhomme je doslej zbral 45 točk, Arch in Nigel Lamb, ki mu gre vedno bolje in ki je bil tokrat za las drugi, pa 44.

Najhitrejši s treningov, Pete McLeod je bil na dirki počasnejši in se je moral zadovoljiti z najnižjo stopničko, razočaran s svojim finalnim nastopom pa je bil tudi Matthias Dolderer, ki je za las zgrešil stopničke.

Prvenstvo Red Bull Air Race se bo čez mesec dni nadaljevalo v Las Vegasu, končalo pa konec oktobra s finalom na Red Bull Ringu. Tam na žalost med najboljšo šesterico razreda Challenger ne bomo videli Slovenca Petra Podlunška, ki je na tekmi razreda Challenger v nemogočih vremenskih razmerah osvojil četrto mesto, kar pomeni, da se med najboljšo šesterico ne more več uvrstiti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja