Red Bull Air Race: 5. mesto za Podlunška

16. 8. 2014
Deli

Peter Podlunšek nadaljuje serijo uspešnih nastopov na Red Bull Air Race. V Ascotu je bil kljub smoli ponovno peti.

Na peti dirki prvenstva Red Bull Air Race v britanskem Ascotu je imel na treningih sicer obilo smole, saj so bili njegovi časi ves čas vsaj za tri sekunde slabši od večine tekmecev, mehaniki pa so šele po koncu treningov ugotovili, da se ročica za plin ne pomakne do konca.

Podlunšku so za nastop na tekmi dodelili drugo letalo, seveda pa je bil nastop v letalu, ki ga ni bil vajen s treningov, še toliko težji. Kljub temu mu je uspel dober nastop, ki je zadostoval za končno 5. mesto. Zmagal je Malezijec Halim Othman.

V kvalifikacijah razreda Master je bil najhitrejpi najmlajši pilot v dirkaški karavani, Pete McLeod, slabo pa je šlo vodilnima v skupnem seštevku, Archu in Bonhommu. Prvi je bil peti, drugi šele sedmi.

V skupnem seštevku po petih dirkah v rezredu Challenger se je Podlunšek tako prebil na (deljeno) 6. mesto v skupnem seštevku, ki še vodi v na finalno driko v avstrijskem Spielbergu 25. oktobra. Naslednji Podlunškov nastop pa bo 6. septembra na driki v Fort Worthu pri Dallasu v ZDA, kjer se bodo piloti pomerili znotraj ovalnega dirkališča, na katerem sicer ponavadi grmijo motorji serij NASCAR in Indycar.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol