Red Bull Air Race: zmaga Bonhomma, Podlunšek 6.

Red Bull Air Race konec maja ponovno prihaja v našo neposredno bližino, v Rovinj, zadnjo dirko pred tem pa je dobil Paul Bonhomme.

21. 5. 2015

Tekmovalci so se pred prihodom v Evropo pomerili v japonski Chibi, pred 60 tisoč gledalci pa je bil najhitrejši zmagovalec prve letošnje dirke, Paul Bonhomme. Lanski tretjeuvrščeni v skupnem seštevku je tako napovedal, da letos postaja prvi favorit za skupno zmago. Tako kot na prvi dirki tudi Chibi ni šlo lani najboljšima, Nigelu Lambu in Hannesu Archu, tako da je na drugem mestu v skupnem seštevku Avstralec Mat Hall, ki je bil tudi v Chibi drugi.

V razredu Challenger je prvič letos nastopil tudi Peter Podlunšek. V spremenjenem formatu tekmovanja, tekmovalci razreda Challenger imajo na voljo le en nastop v finalu, je sicer dosegel tretji najboljši čas, a ga je uvrstitve na stopničke stala majhna nenatančnost pri vodoravnem letenju med vratci in kazenske sekunde, ki jih je zaradi tega dobil, so ga potisnile s stopničk. A tokrat se lahko tolaži s tem, da je bil hiter, hitrejši kot lani, ko je imel težave z letalo, zato lahko v Rovinju računa na vsaj ponovitev lanskega rezultata, ko se je povzpel na tretje mesto.