Reli DP: Na Hrvaškem premešane karte

5. 10. 2015
Deli

Darko Peljhan in Jaka Cevc sta na hrvaškem reliju Croatia z Mitsubishijem Lancerjem EVO IX zasedla odlično tretje mesto v skupni razvrstitvi in prepričljivo zmagala v razvrstitvi državnega prvenstva. Težave Roka Turka in Aljoše Novaka, vnovičen naslov državnega prvaka v diviziji I za Martina Mlinarja (MG ZR 105).

Največ smo seveda pričakovali od Roka Turka, ki je za ta reli najel Peugeota 208 R5, s katerim je že zmagal na letošnjem reliju Saturnus. Toda vrhunski dirkalnik, ki bi mu pomagal pri osvajanju točk tako za državno prvenstvo kot tudi za točke evropskega reli pokala, je žal zatajil že pred dirko. Sicer so v italijanski ekipi Friulmotor čez noč motor zopet zagnali, da sta Rok in Martina v soboto vseeno startala, toda po doseženih odličnih časih nato tudi dokončno odstopila zaradi izleta s ceste. Podobno žalosten je bil Aljoša Novak, saj je po prvi HP z Mitsubishijem Lancerjem EVO IX prepričljivo povedel v državnem prvenstvu, na drugi HP pa mu je zmanjkalo goriva. "V ekipi so naredili napako in dolili premalo goriva. Seveda sem razočaran, vendar tudi jaz delam napake in zato nikogar ne obtožujem," je takoj dejal Novak. Težave tekmecev (Janiju Trčku je odpovedala sklopka) in odstotnost Aleksa Humarja, ki še ni popravil poškodb na dirkalniku iz goriškega relija, je s pridom izkoristil Darko Peljhan, ki je z novim sovoznikom tudi prepričljivo slavil v državnem prvenstvu ter se eno dirko pred koncem letošnjega prvenstva povzpel v vodstvo. Pred Rokom Turkom ima 14,5 točk prednosti, kar pomeni, da bo v domači Idriji še vroče.

Odličen drugi je bil Grega Premrl (DS 3 R3T), ki je tako dodal obliž na letošnjo slabšo sezono, rezultat dirkaške kariere pa je dosegel Martin Štucin s Škodo Felicio Kit Car. Ne samo da je bil tretji v dirki za DP pač pa je največjega tekmeca Martina Mlinarja prehitel za pičlih šest desetink sekunde! Bravo! Le-ta je znova osvojil naslov državnega prvaka v diviziji I, zato lahko le upamo, da se bo prihodnjo sezono preskusil v hitrejšem dirkalniku. (AMr)

Rezultati

Foto: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"