Reli EP: Turku na Hrvaškem zgorel dirkalnik

27. 5. 2012
Deli
Reli EP: Turku na Hrvaškem zgorel dirkalnik

Za Roka Turka in Eneja Ložnarja Kranjca se začetek nastopov na evropskem prvenstvu v reliju s Peugeotom 207 S2000 ni začel najbolje, saj jima je dve hitrostni pred ciljem zagorel dirkalnik.

Na reliju Croatia, tretjem reliju za EP od dvanajstih, smo videli še tretjega zmagovalca. Če je v Avstriji zmagal Jan Kopecky (Škoda Fabia S2000) in v Italiji Giandomenico Basso (Ford Fiesta 1.6T S2000), je bil na Hrvaškem najuspešnejši Škodin tovarniški voznik Juho Hänninen. Edini, ki je lahko držal korak s talentiranim Fincem, je bil Nemec Hermann Gassner Jr. (Škoda Fabia S2000), pa še ta je na koncu zaostal za slabe pol minute. Tretji pa je bil Italijan Luca Betti (Peugeot 207 S2000), ki pa je na cilj zapeljal skoraj 2,5 minute kasneje kot zmagovalec.  

Naši posadki je na začetku zelo dobro kazalo, saj je zasedela četrto mesto, v petek pa je morala priznati premoč bolj izkušenega Poljaka Solowowa (Peugeot 207 S2000) in Čeha Tlustaka (Škoda Fabia S2000). Razlog za slabšo predstavo so bile menda ne najbolj optimalne nastavitve dirkalnika in prekratek menjalnik. V soboto pa sta odlično začela, saj sta po nesreči Čeha začela loviti Poljaka, dokler se ni pojavil dim v kabini dirkalnika. "Začelo je smrdeti in se vedno bolj kaditi, zato sem nemudoma ustavil. Ogenj, ki je zajel zadnji del dirkalnika, je zelo hitro napredoval, zato sva ustavila posadke za nama ter uporabile njihove gasilne aparate. Nato pa so hitrostno preskušnjo že prekinili, da so do gorečega Peugeota prišli gasilci," je dejal Turk.

Odlično pa je šlo Rajku Žaklju in Blažu Selanu (Mitsubishi Lancer EVO IX), saj sta na cilju osvojila sedmo mesto v skupni razvrstitvi! (AM) 

REZULTATI

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel