Reli Poreč: Sedem naših med deseterico!

8. 11. 2015
Deli

Na reliju Poreč, ki je zaradi bližine, milega podnebja in prijetnega vzdušja zelo priljubljen tudi med domačimi dirkači, so slovenski predstavniki letos navdušili tudi rezultatsko. Med prvih deset se jih je uvrstilo kar sedem, najboljši pa je bila posadka Aljoša Novak-Matej Čar v Subaru Imprezi STi na drugem mestu!

»V Poreču sem nastopal zaradi testa dirkalnika in ekipe, saj bo sezona 2016 še prekmalu pred vrati,« je dejal Novak, ki je letos sicer nastopal s Šebaljevim Mitsubishijem Lancerjem EVO IX. No, prav ta Lancer je v Šebaljevih rokah zmagal na poreški dirki, tretji pa je bil Madžar Janos Szilagyi v Peugeotu 207 S2000. Glede na to, da je že na testu dosegel rezultat kariere je kar nekaj možnosti, da bo prav Novak nadaljeval svojo dirkaško kariero v Imprezi. "Ni skrivnost, da bi radi kot ekipa nastopali na relijih državnega prvenstva, seveda pa si želimo nastopati tudi v širši regiji, beri na Hrvaškem, v Srbiji itd.," je dejal Matjaž Korošak, ki ga poznamo kot bivšega sovoznika Tomaža Jemca in enega od stebrov organizacije relija Maribor. "Subaru Imprezo, ki je last podjetja Skiro, smo temeljito pripravili, sedaj pa iščemo primernega voznika, s katerim bi lahko sodelovali. Želja je seveda poseči v sam vrh skupne razvrstitve, zato iščemo hitrega in izkušenega voznika, ki bi se ujel z ekipo. Dirkalnik je v Idriji že peljal Boštjan Logar, s katerim se tudi dogovarjamo, drugi test pa je opravil Aljoša Novak. Zaenkrat še ni znano, kdo bo prihodnje leto sedel v dirkalniku," je dejal Korošak, ki gradi širšo ekipo okoli bivših mehanikov Tomaža Kaučiča.

No, v Poreču pa so se med deseterico uvrstili še Domen Agnič (BMW M3), Uroš Papež (Citroën C2 R2), Vasja Miklavčič (Renault Clio RS), Matic Humar (Renault Clio RS), Jaka Cevc (Mitsubishi Lancer EVO IX) in Martin Štucin (Škoda Felicia Kit Car). (AMr)

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja