Rossi in Hamilton ob obletnici obujala spomine na menjavo dirkalnikov (video)

18. 12. 2020 | Jure Šujica
Deli
Rossi in Hamilton ob obletnici obujala spomine na menjavo dirkalnikov (video) (foto: Monster Energy)
Monster Energy

Ob tem so v javnost prišli tudi doslej nevideni posnetki priprav na dogodek, ki se je odvil lanskega decembra.

Valentino Rossi in Lewis Hamilton veljata za dva izmed največjih v svojem svetu: Prvi z devetimi naslovi svetovnega prvaka na dveh kolesih v razredih Moto3, Moto2 in MotoGP, drugi s sedmimi naslovi v prvenstvu formule 1, pri čemer je zadnjega izmed njih uradno osvojil le pred nekaj dnevi (neuradno pa že nekaj dirk nazaj). Hkrati za oba izmed njiju velja, da gojita veliko strast tako do dvo- kot štirikolesnih dirkalnikov. Nenazadnje je Hamilton velik ljubitelj motociklov znamke MV Agusta in tudi eden izmed ambasadorjev znamke, Rossi pa je na drugi strani že stari znanec relijev in vztrajnostnih dirk.

Za oba dirkača je hkrati znano, da sta tudi dobra prijatelja in tako sta lansko leto izvedla potezo, na katero je čakal velik del dirkaških navdušencev: zamenjavo dirkalnikov, pri čemer je Hamilton sedel na Rossijev MotoGP dirkalnik Yamaha YZR-M1, Rossi pa v Hamiltonov Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+ iz leta 2017 ter na ta način simbolično zaključila dirkaško sezono 2019.

Atraktiven dogodek je na obeh dirkačih pustil velik pečat in tako sta se pred dnevi, ravno dan po obletnici izmenjave dirkalnikov, znova srečala ter obujala spomine na sončen decembrski vikend na dirkališču Ricardo Torno v Španiji. Ob tem so v javnosti prišli tudi nekateri, doslej še neobjavljeni video posnetki priprav na dogodek.

»Bilo je neverjetno. Za en dan sem se počutil kot dirkač formule 1. Avtomobil je bil fantastičen – kakšna čast, da sem ga lahko preizkusil,« je dejal Rossi, ki je leta 2006 skoraj končal v moštu Ferrarija. Hamilton je bil nekoliko bolj zgovoren: » Od nekdaj se navdušujem nad motocikli in skrajnimi hitrostmi, ki jih dosegajo dirkalniki in dirkači razreda MotoGP. Celotna izkušnja je bila neverjetna. Čeprav vozim motorje že zadnjih nekaj let, je bilo to zame nekaj povsem novega. Že zgolj opazovati takšno legendo pred seboj na stezi in nato voziti njegov motocikel je bilo neverjetno.«

Preberite še:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja