Še ne 15-letni Mihevc že v Formuli 4

23. 10. 2015
Deli
Še ne 15-letni Mihevc že v Formuli 4

Po uspešni sezoni v kartingu, ki jo je zaključil z dirko svetovnega prvenstva v razredu KF, so misli Gašperja Mihevca že usmerjene v prihodnost, na naslednjo stopnico dirkalnega športa.

Imeti po dolgem času slovenskega dirkača v svojem dirkalniku je navdalo tudi ekipo AS motorsport s posebnim zadovoljstvom. Seveda je bil prvi dan namenjen zgolj spoznavanju s povsem drugačnim delovnim okoljem, kot ga je Mihevc vajen iz karta, zato mladega Gašperja nedvomno čaka še veliko dela in treninga. Toda led je prebit, v zimskem obdobju bo poleg testiranj bistveno tudi nabrati ustrezen proračun za nadaljevanje kariere v Formuli 4, kar je tudi največja ovira na poti marsikaterega perspektivnega dirkača.

Ne poznate Formule 4? Najbolj znani sta italijansko in nemško prvenstvo, kjer pod pokroviteljstvom FIE nastopajo z enakim dirkalnikom (proizvajalec šasije iz ogljikovih vlaken je italijanski Tatuus, za pogon pa skrbi 1,4-litrski prisilno polnjeni Fiatov (Abarthov) motor z okoli 160 'konji', menjalnik z obvolanskimi ušesi ima 6 prestav). Največja hitrost je okoli 240 km/h, kar je za 15-letne voznike, ki pridejo iz kartinga, kar hud zalogaj. 

Sicer pa bo slovenska ekipa AS motorsport v sezoni 2016 nastopala v italijanskem prvenstvu Formule 4 z Nemcem albanskih korenin, 16-letnim Lirimom Zendelijem, ki je bil zelo hiter že na prvih testiranjih. Ne bi bilo slabo, če bi ob Nemcu videli še slovenskega voznika, kajne?

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"