Slovenski smučarski skakalci na Grobniku

7. 5. 2014
Deli

Pa seveda ne s smučmi, ampak kot sopotniki slovenskemu relistu Andreju Jerebu.

Dan ni bil nič kaj prijeten, ob nizkih temperaturah in dežju je nagajal tudi veter, a takšnih razmer so naši orli več kot vajeni.

Niso pa vajeni hitrosti za volanom, čeprav so, kot radi večkrat priznavajo, vsi po vrsti zasvojeni s hitrostjo. Po grobniškem dirkališču jih je vozil Andrej Jereb, ki je kljub mokri stezi dosegal zavidljive hitrosti. Za fante je bila to vsekakor zanimiva izkušnja, prestrašil pa jih Andrej ni. 

"S takšnim profesionalcem za volanom, kot je Andrej, in na urejeni progi človeka nima biti česa strah," je po vožnji povedal Robert Kranjec in dodal, da je občutek na progi v avtu povsem drugačen, kot na motorju, ki ga Robert seveda dobro obvlada, dobro pa pozna tudi grobniško progo, ki jo je s svojim dirkalnim motociklom že večkrat prevozil. "A v dežju z motorjem nikoli ne grem na progo, saj imam nekaj skakalne kariere še pred sabo in ne bi rad tvegal poškodbe," je svoje prioritete kljub ljubezni do motorjev jasno postavil Robert in nato le priznal, da se z avtom še nikoli ni peljal tako hitro in da je na prvem ovinku mislil, da bosta z Andrejem zletela s proge. 

Ta je hitro dodal: "Potrudil sem se, da je bil prikaz vožnje adrenalinski, a hkrati varen, saj res ne bi hotel biti krivec za to, da bi Slovenci ostali brez kakšnega našega vrhunskega športnika!".

Slovenski smučarski skakalci Peter Prevc, Robert Kranjec, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Nejc Dežman in Jure Šinkovec, so si nato ogledali še motociklistično dirko na Grobniku, kamor so jih skupaj s trenerjema Goranom Janusom in Nejcem Frankom povabili predstavniki podjetja Goodyear Dunlop Sava Tires, ki z blagovno znamko Dunlop "obuva" marsikateri slovenski motocikel.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"