Štart 34. Saturnusa v Stožicah

7. 4. 2011
Deli

Pričetek in konec letošnjega relija Saturnus med 13. in 15. majem bo v ljubljanskih Stožicah.

Še dober mesec nas loči do 34. izvedbe relija Saturnus, ki bo tudi letos štel za FIA evropski reli pokal s koeficientom 10, pokal Mitropa in slovensko državno prvenstvo v reliju. Organizatorji so na današnji tiskovni konferenci predstavili novosti letošnje izvedbe, ki bo imela štart in cilj pred novo dvorano v Stožicah v Ljubljani. V njeni bližini bo izpeljana tudi uvodna hitrostna preizkušnja, ki bo nadomestila preizkušnjo na štadionu Ilirije v Šiški.

"Zahvaljujemo se glavnemu pokrovitelju Hella Saturnus Slovenija in ostalim partnerjem za podporo tudi pri letošnji prireditvi. Reli bo imel kar nekaj novosti, med katerimi je največja lokacija štarta in cilja v Stožicah, v bližini katerih bo tudi prva hitrostna preizkušnja. Upam, da bo zaradi mikavne lokacije privabila veliko ljudi," je pred relijem povedal vodja organizacijskega odbora Viktor Levec.

Reli bo sestavljen iz dveh delov. Prvi dan bodo posadke v Zasavju vozile dve hitrostni preizkušnji po trikrat, naslednji dan pa v okolici Ljubljane še tri hitrostne preizkušnje po dvakrat. Skupno bo imel letošnji reli Saturnus 13 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 202 kilometra, celoten reli pa bo dolg 528 kilometrov.

foto: Uroš Modlic