Ta dirkač ima neznansko srečo, poglejte ob kakšni nesreči je uspel ostati živ

V tretjem krogu vzdržljivostnega prvenstva na Spa-Francorchamps se je zgodila grozljiva nesreča…

Ta dirkač ima neznansko srečo, poglejte ob kakšni nesreči je uspel ostati živ (foto: FIA World Endurance Championship/YouTube) FIA World Endurance Championship/YouTube
4. 5. 2023

Dirkač moštva Cadillac Hypercar Racing Renger van der Zande se je minuli vikend ponovno rodil. Na vzdržljivostni tekmi 6 Hours of Spa-Francorchamps na istoimenskem belgijskem dirkališču je namreč doživel grozljivo nesrečo, ki bi ga lahko stala življenje.

Moštvo Cadillac Racing je v dirki razreda Hypercar stavilo na dve vozili, dirkalnik s številko 3 pa so vozili Sebastien Bourdais, Jack Aitken in Renger van der Zande.

Prav slednji je bil za volanom v tretjem krogu, ko je vozilo zapeljalo v ovinek, pogosto imenovan Raidillon.

Zloglasni odsek dirkališča je bil usoden že za številne dirkalnike in njihove dirkače. Ko je tokrat drugo uvrščeni Van der Zande zletel s steze, prišel do odseka, ga je speljalo s proge, nakar je trčil v zaščitno ogrado.

Trk je bil tako močan, da je dirkalnik po njem povsem neprepoznaven, pri trku pa so se vrata celo odprla ter tako še dodatno izpostavila dirkača.

A slednji je na neverjetno srečo ostal nepoškodovan, zlezel iz vozila in zakorakal stran.

Po dirki je uradna stran prvenstva WEC na Instagramu poročala, da je krivec za nesrečo okvara servo volana.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIA World Endurance Championship (@fiawec_official)

Cadillac je z drugim tekmovalnim vozilom osvojil peto mesto, medtem ko je s hiperšportnikom dvojno zmago dosegla Toyota Gazoo Racing. Sledila sta ji Ferrari in Porsche.

Van der Zande ima dober mesec časa, da pozabi na nesrečo in se osredotoči na nov izziv - 24 ur Le Mansa. Cadillac bo na dirki nastopil s tremi dirkalniki.

Preberite še: Kaj so za dirko Pikes Peak skuhali Francozi?

Morda vas bo zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor: