Uradno: Alonso se vrača k Renaultu!

8. 7. 2020 | Jure Šujica
Deli

Po več tednih špekulacij je novico potrdil tudi Renault.

Sredi meseca maja, še pred začetkom letošnje sezone se je v zakulisju formule 1 odvijal pravi vihar v sestavi ekip za prihodnjo sezono. V zgolj nekaj dneh so se namreč svoje dirkaške sedeže zamenjali ali pa vsaj zapustili kar trije aktualni dirkači, končen rezultat pa je bil ta, da se je pri Renaultu skorajda čez noč spraznil sedež za sezono 2021. A Francozi so imeli že tedaj v rokavu skritega aduta, ki pa so ga danes tudi uradno predstavili javnosti.

No, 'novinec' v njihovem dirkalniku ne potrebuje posebne predstavitve, saj je prav z omenjenim moštvom tudi prvič opozoril nase v sezoni 2005, ko se je po večletni prevladi uspešno postavil po robu Michaelu Schumacherju in mu iz rok vzel osmi naslov svetovnega prvaka. Enak uspeh je nato ponovil še v sezoni 2006.

Del večjega načrta

»Renault je moja družina, z njimi delim najlepše spomine na dvojni naslov svetovnega prvaka, a sedaj gledamo v prihodnost. Poln ponosa in emocij se tako vračam k ekipi, ki mi je prva ponudila priložnost, da se dokažem, sedaj pa mi nudijo možnost povratka na še višjem nivoju. Skupaj z ekipo imamo enaka načela in cilje. Ekipa in jaz si želimo nazaj na stopničke in menim, da imamo to možnost,« je ob objavi novice dejal Fernando Alonso.

Nič manj skromen ni bil ob uradnem podpisu pogodbe z Alonsom niti vodja ekipe Renault Sport, Cyril Abiteboul, ki je dejal, da je sodelovanje z 38-letnim španskim dirkačem eden izmed sestavnih delov načrta, katerega cilj je vrniti ekipo v sam vrh športa.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"