Uroš Petrič in Jernej Fakin s Peugeotom 208 R2!

14. 1. 2018 | Aljoša Mrak
Deli

Uroš Petrič je že konec lanskega leta kupil vrhunski Peugeot 208 R2, presenečenje pa je, da ga bo v slovenskem državnem prvenstvu vozil Jernej Fakin, na izbranih tujih dirkah pa omenjeni Petrič.

Primorec Uroš Petrič je že znan, saj je leta 2010 in 2011 zablestel na slovenskih in tujih dirkah. Začel je z dirkalnikom Yugo Zastava, nato pa nadaljeval s Citroënom C2 R2, kasneje pa še z C2 R2 Maxom in Subaru Imprezo. Zanimivo je, da je pred sedmimi leti končal z dirkanjem, letos pa se vrača.

»Enostavno je bilo preveč vsega, saj je dela v našem podjetju Petrič d.o.o. (ali, kot piše na njihovi spletni strani, družinsko podjetje se ukvarja z zaključnimi deli v gradbeništvu, sedaj pa veliko delajo cestne ograje, urbano opremo, prometno signalizacijo itd.) ogromno, saj skupaj s kooperanti zaposlujemo več kot 100 ljudi, zraven pa se ukvarjamo še z vinom Guerila. Sedaj že sedem let nisem dirkal in moram priznati, da me je spet zamikalo,« je dejal 36-letnik. S svojim novim dirkalnikom Peugeot 208 R2 naj bi nastopal na izbranih dirkah v tujini, na žalost še ne ve, na katerih.

V državnem prvenstvu bo isti dirkalnik vozil Jernej Fakin, ki se je v najetem Peugeotu 208 R2 že lani izkazal s četrtim mestom v skupni razvrstitvi na reliju Vipavska dolina. Izkušenj ima veliko, saj je s Peugeotom (občasno) dirkal že dve leti, prej pa se je izkazal z dirkalnikom Zastava Yugo, Fiat Pando in Škodo Fabio R2. 

Aljoša Mrak
foto: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"