V Južni Afriki bo znova 'smrdelo' po avtomobilski gumi

5. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli

Na prvi decembrski dan se v Johannesburg vrača avtomobilski spektakel pod okriljem proizvajalca energijskih pijač Monster Energy, Gymkhana Grid.

Ljubiteljem bencinskih hlapov in vonja po zažganih gumah dogodka Gymkhana GRiD verjetno ni treba predstavljati. K njeni prepoznavnosti je veliko pripomogel tudi ameriški dirkač Ken Block s svojimi videi, v katerih se je podil po različnih lokacijah v Evropi in ZDA. Edinstveno tekmovanje na različnih lokacijah po svetu poteka od leta 2013, letos pa se bo znova odvijalo v južnoafriški prestolnici Johannesburg.

Prvič se je spektakel v Johannesburgu oglasil že lani, tudi tokrat pa bosta na progi nastopila najboljša dirkača lanske izvedbe, Johan Kristoffersson in štirikratni prvak v kategoriji vozil s pogonom na zadnji kolesni pogon, Luke Woodham. Tudi letos bo dogodek 1. decembra potekal na progi v Carnival City Resortu, organizatorji pa obljubljajo še nekoliko bolj zahtevno, a hkrati hitrejšo progo.

»Letos bo malce drugače – zdaj vem, kaj lahko pričakujem in na kaj se moram osredotočiti, da bom hiter! Gymkhana GRiD je zelo drugačen od preostalih dirk in je velik izziv. Tekmoval sem v najrazličnejših kategorijah – rally, rallycross in na dirkalnih stezah, a Gymkhana je popolnoma unikatna. Gre za splet različnih sposobnosti. Kul je videti vse te različne tekmovalce, ki se pojavijo z dirkalniki, ki so jih sami sestavili. Komaj čakam, da ponovno obiščem Južno Afriko. Vem, da je moj timski kolega [Petter Solberg] osredotočen na ponovno zmago in da bo od sebe dal 110 %, kot to po navadi rad pove!« je pred dogodkom dejal Kristoffersson.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"