V Vipavski dolini tudi letos dirke miniaturnih reli dirkalnikov

2. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli
V Vipavski dolini tudi letos dirke miniaturnih reli dirkalnikov (foto: Jure Uršič)
Jure Uršič

Domačim tekmovalcem pa se bodo letos pridružili tudi tekmovalci iz Meke dirkanja z avtomobili na daljinsko upravljanje, Češke.

Lansko leto so mladi navdušenci nad relijem izpeljali prvi reli šov, ki pa je bil namesto pravi, reli specialkam namenjen daljinsko vodenim miniaturnim izvedbam omenjenih dirkalnikov. Deloma tudi po zaslugi ugodnega vremena je dogodek odlično uspel, udeležilo se ga je namreč skupno devet domačih tekmovalcev in tako so se organizatorji odločili, da dogodek z drugo izvedbo ponovijo tudi letos. To pa bodo storili v še nekoliko večji izvedbi.

Kot so nam sporočili, bo letošnja izvedba tako poleg domačih gostila še tuje dirkače, skupaj pa se bo na štartu zvrstilo 17 električnih miniatur v merilu 1:10. Ob tem je potrebno omeniti, da bodo na dirki nastopili tudi tekmovalci s Češke, ki nekako velja za domovino te pri nas relativno neznane discipline dirkanja. Dirka bo potekala na asfaltni podlagi, sama trasa pa se bo v veliki meri naslanjala na tisto, po kateri potega pravi reli po Vipavski dolini.

Dogodek, ki bo potekal v jutri, v soboto tretjega avgusta od 10. ure dopoldan v športnem parku Budanje bo sicer izpeljan v vsakem vremenu, obogaten pa bo tudi z zanimivim spremljevalnim programom. Sam reli bodo namreč pospremile še vragolije miniaturnih, a vseeno bencinsko gnanih buggy-jev, poskrbljeno pa bo tudi za najmlajše, ki bodo na posebej za to namenjenem poligonu lahko predstavljali svoje znanje upravljanja lastnih miniatur.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja