VIDEO: na GHD Gorjance 2012 prihaja Audi Quattro S1!

18. 6. 2012
Deli

Na gorsko avtomobilsko dirko Gorjanci 2012, ki se bo dogajala v soboto (23.6.) in nedeljo (24.6.), menda prihaja tudi Bolgar Nikolaj Zlatkov z rohnečim Audijem Quattro S1. Bo dovolj hiter, da bo pred domačima favoritoma, Alešem Prekom (Porsche 911 GT3) in Milanom Bubničem (Lancia Delta Integrale)?

Bolgar, čigar video si lahko pogledate spodaj, zelo pogumno preganja svojega Audija, ki naj bi imel krepko čez 600 'konjev'. Toda naša domača aduta prav gotovo ne bosta dopustila, da bi jima tujci 'hodili v zelje', zato lahko pričakujemo srdit boj za vsako sekundo.

Proga med Težko vodo in Velikim Cerovcem v dolžini 4,3 kilometra so deloma preplastili, za kar bodo verjetno najhvaležnejši vozniki formul. Na seznamu prijavljenih je kar šest voznikov, od Gabrielle Pedroni do Marietta Nalona, pa še Vaclav Janik, naš Marjan Smrdelj, Lubor Novy in verjetno glavni favorit za zmago, Madžar Laszlo Szasz.   

Poleg sodobnejših dirkalnikov bomo videli tudi veliko starodobnikov, saj dirka šteje tudi za evropsko prvenstvo starodobnikov in pokalno prvenstvo AŠ 2005. Vas zanima, kako se peljejo starejši Porsche, mogoče pa boste bolj uživali v škripanju dirkalnika Steyr Puch 650 TR ali VW 1302?

Uradni treningi se začnejo v soboto ob 10h, tri tekmovalne vožnje pa v nedeljo ob 10h. (AM)

URADNA STRAN DIRKE

Video Bolgara Zlatkova z Audijem Quattro S1 si lahko ogledate tu

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja