VIDEO: nesreča Kubice, zmaga Kopeckega

Robert Kubica (Citroen DS3 RRC) je na reliju za EP na Kanarskih otokih kljub osmim zmagam na prvih devetih hitrostnih preskušnjah in vodstvu z več kot minuto prednosti na deseti HP zletel v varovalno ograjo - in odstopil. Čeh Jan Kopecky (Škoda Fabia S2000) se nepričakovanemu darilu seveda ni odrekel, saj je po drugi letošnji zmagi močno v vodstvu v trenutni skupni razvrstitvi voznikov v evropskem prvenstvu.

24. 3. 2013

Kubica je bil prvi dan relija, ko so se morali dirkači spopasti tudi z dežjem in meglo, tako rekoč neulovljiv. Bil je prepričljivo hitrejši tako od tovarniškega voznika Jana Kopeckega kot tudi od Peugeotovega talenta Craiga Breena, nato pa je bil v desnem ovinku prehiter in srečanje z ograjo je bilo neizbežno. Po nesreči se je lahko potolažil le z nagrado Colin McRae ERC Flat Out Trophy ali po domače nagrado za najpogumnejšega, ki jo na vsaki dirki podarja Colinov oče. Z malce sreče je Čeh Kopecky že tretjič zapored zmagal na reliju po Kararskih otokih, ki je znan po nepregledni množici navdušenih gledalcev.

V prvenstvu ERC 2WD je zmagal Španec Gorka Antxustegi (Suzuki Swift S1600), med dirkalniki skupine N oziroma R4 Avstrijec Andreas Aigner (Subaru Impreza STi R4), med damami pa Bolgarka Ekaterina Stratieva z italijansko sovoznico Veronico Boni (Citroen C2 R2).

Prihodnja dirka za evropsko prvenstvo bo od 25. do 27. aprila na Azorskih otokih. (AMr)

REZULTATI:
1. Kopecky-Dresler  ČEŠ  Škoda Fabia S2000  2.24:30,9
2. Breen-Nagle  IRL  Peugeot 207 S2000  +1:52,4
3. Monzon-Deniz  ŠPA  Mini JCW RRC  +3:18,9
4. Aigner-Heigl  AVT  Subaru Impreza STi R4  +6:50,8
5. Bonnefis-Fournier  FRA  Renault Megane N4  +8:31,0

VSI REZULTATI

TRENUTNA RAZVRSTITEV V EVROPSKEM PRVENSTVU