VIDEO: nesreča Kubice, zmaga Kopeckega

24. 3. 2013
Deli

Robert Kubica (Citroen DS3 RRC) je na reliju za EP na Kanarskih otokih kljub osmim zmagam na prvih devetih hitrostnih preskušnjah in vodstvu z več kot minuto prednosti na deseti HP zletel v varovalno ograjo - in odstopil. Čeh Jan Kopecky (Škoda Fabia S2000) se nepričakovanemu darilu seveda ni odrekel, saj je po drugi letošnji zmagi močno v vodstvu v trenutni skupni razvrstitvi voznikov v evropskem prvenstvu.

Kubica je bil prvi dan relija, ko so se morali dirkači spopasti tudi z dežjem in meglo, tako rekoč neulovljiv. Bil je prepričljivo hitrejši tako od tovarniškega voznika Jana Kopeckega kot tudi od Peugeotovega talenta Craiga Breena, nato pa je bil v desnem ovinku prehiter in srečanje z ograjo je bilo neizbežno. Po nesreči se je lahko potolažil le z nagrado Colin McRae ERC Flat Out Trophy ali po domače nagrado za najpogumnejšega, ki jo na vsaki dirki podarja Colinov oče. Z malce sreče je Čeh Kopecky že tretjič zapored zmagal na reliju po Kararskih otokih, ki je znan po nepregledni množici navdušenih gledalcev.

V prvenstvu ERC 2WD je zmagal Španec Gorka Antxustegi (Suzuki Swift S1600), med dirkalniki skupine N oziroma R4 Avstrijec Andreas Aigner (Subaru Impreza STi R4), med damami pa Bolgarka Ekaterina Stratieva z italijansko sovoznico Veronico Boni (Citroen C2 R2).

Prihodnja dirka za evropsko prvenstvo bo od 25. do 27. aprila na Azorskih otokih. (AMr)

REZULTATI:
1. Kopecky-Dresler  ČEŠ  Škoda Fabia S2000  2.24:30,9
2. Breen-Nagle  IRL  Peugeot 207 S2000  +1:52,4
3. Monzon-Deniz  ŠPA  Mini JCW RRC  +3:18,9
4. Aigner-Heigl  AVT  Subaru Impreza STi R4  +6:50,8
5. Bonnefis-Fournier  FRA  Renault Megane N4  +8:31,0

VSI REZULTATI

TRENUTNA RAZVRSTITEV V EVROPSKEM PRVENSTVU

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja