Vikend v Mariboru rezerviran za ljubitelje relija

3. 7. 2009
Deli
Vikend v Mariboru rezerviran za ljubitelje relija

V petek (3. julija) se bo začel že sedmi reli Maribor, ki velja za slovensko in avstrijsko državno prvenstvo ter pokal Mitropa. Zato ni čudno, da bomo premierno videli v Sloveniji kar tri dirkalnike Super2000: Škodo Fabio, Volkswagen Polo in Peugeot 207!

Našim najboljšim voznikom na čelu s hitrim Darkom Peljhanom (Mitsubishi Lancer EVO IX) se bodo pridružili večkratni nemški prvak Hermann Gassner (Mitsubishi Lancer Evolution), letos izredno hitri Hermann Gassner Junior (Mitsubishi Lancer EVO IX), redni udeleženec svetovnega prvenstva Manfred Stohl (Mitsubishi Lancer EVO IX), največ pozornosti pa bosta prav gotovo deležna Raimund Baumschlager (Škoda Fabia S2000) in Andreas Waldherr (VW Polo S2000).

Baumschlager je testni voznik pri Škodi, zato je skupaj s hitrim Waldherrjem prav gotovo glavni kandidat za zmago. Od naših voznikov bosta z novimi dirkalniki nastopila Uroš Petrič (Citroëna C2 R2 je zamenjal za Subaru Imprezo) in Rok Turk (Peugeota 206 R3 je nadomestil z novejšim Peugeotom 207 R3T). Sicer pa v Mariboru pričakujemo 80 posadk.

Reli se bo začel v petek s HP Koroški most (19.00), nadaljeval pa v soboto s HP Meljski hrib (08.56 in 11.09), HP Gačnik (09.37 in 11.50), HP Gaj (14.30 in 17.06) ter z eno preskušnjo v sosednji Avstriji (15.08 in 17.44).

Za več informacij pokukajte na www.rally-maribor.si, kjer dobite tudi vodnik po reliju.

Pri Avto magazinu skupaj z Janezom L., podobno kot po reliju Saturnus, pripravljamo zanimiv video, ki bo objavljen najkasneje v ponedeljek zjutraj na naši spletni strani. Vabljeni k ogledu! (AM)

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel