Vse pripravljeno za jubilejni reli Saturnus

7. 5. 2012
Deli

Letošnji, že 35. reli Saturnus se bo začel v petek s superspecialom ob ljubljanskih Stožicah, nadaljeval pa z že znanimi preskušnjami v okolici Hrastnika in Trbovelj (sobota) ter Janč, Metnaja in Višnje gore (nedelja).

Za favorite letošnjega relija veljajo trije dirkači, ki bodo sedeli v specialkah skupine S2000: predlanski državni prvak Aleks Humar (Škoda Fabia S2000), evropski pokalni prvak med dvokolesno gnanimi dirkalniki Rok Turk (Peugeot 207 S2000) in zelo hiter češki dirkač Pavel Valoušek (Peugeot 207 S2000). Poleg omenjenih velja omeniti še hitrega Jaroslava Orsaka, Daniela Behaleka, Martina Semerada ter seveda našega Darka Peljhana, presenetiti pa zna tudi mladi Vaclav Kopaček. Žal na startu ne bomo videli štirikratnega zmagovalca Vaclava Pecha, ki je odhod v Slovenijo odpovedal zaradi finančnih težav, in tudi Claudia De Cecca, ki je odpoved nastopa opravičil z logističnimi težavami in prezaposlenostjo.

V petek (11. maja) se bo Superspecial začel ob 19h, potekal bo pa podobno kot lani. Naj vas poimenovanje cest ne zmoti, saj so lansko Titovo preimenovali v Štajersko. Cena vstopnice bo 5 evrov. V petek bodo boksi v garažah Stožic, v soboto bodo morali mehaniki v Zasavje, v nedejo pa bodo zaradi prireditve v Stožicah gostili na bližnjem parkirišču Ekonomske fakultete.

Prijavljenih je 72 posadk iz 8 držav, kar je malce več kot lani. Glede na finančno krizo je organizator kar zadovoljen, da so naredili korak naprej. Predvsem pa so ponosni na napovedan neposredni televizijski prenos superspeciala, ki ga bo Šport TV pokrival s kar 11 kamerami.

Seznam vseh prijavljenih dobite tu.

Skice hitrostnih preskušenj lahko pobrskate tu.(AM)

FOTO: Uroš Modlic

     

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja