Al Pacino ima rad svoj mir, temu primerna je tudi njegova avtomobilska zbirka

3. 4. 2023 | Nika Arsovski
Deli

Bi mu pripisali vsa ta vozila?!

Al Pacino velja za enega največjih hollywoodskih velikanov vseh časov in enega najvplivnejših igralcev 20. stoletja.

Ugled si je utrdil predvsem z vlogami v mafijskih filmih, prav tem likom pa bi lahko pripisali tudi nekaj vozil, ki se bohotijo v igralčevi garaži.

No, morda ne dveh terenskih vozil Lexus LX. LX 470 je znan po svojih terenskih zmogljivostih in luksuznih lastnostih, poganja ga 4,7-litrski motor V8, ki proizvede 275 KM (205 kW).

Igralec naj bi imel v lasti luksuznega terenskega LX470 z letnico 2007, pa tudi LX570.

Alu Pacinu več kot očitno ustreza določena mera udobja in prostornosti, kot ju nudita omenjeni vozili.

Temu okusu pritiče tudi Range Rover Sport, ki je igralcu prav posebej ljub. Land Rover Range Rover Sport tretje generacije si je sloves ustvaril zaradi svojih terenskih zmogljivostih, v Pacinovi lasti pa je različica s 5,0-litrskim motorjem V8.

V notranjosti Range Rover Sport ponuja razkošno in prostorno kabino z visokokakovostnimi materiali, vključno z usnjenim oblazinjenjem in lesenimi oblogami.

Udobno lahko sprejme do pet potnikov in se lahko pohvali z vrsto naprednih tehnologij, vključno z 10-palčnim zaslonom na dotik, digitalnim voznikovim zaslonom, panoramsko streho in vrhunskim zvočnim sistemom.

Najdražji avtomobil v zbirki igralca je Rolls-Royce Phantom. Precej bolj vpadljiv od prej omenjenih vozil, prav tako pa bi ga brez težav pripisali marsikateremu liku, ki ga je Pacino upodobil v filmu.

Razkošje na štirih kolesih, vredno nekaj manj kot pol milijona ameriških dolarjev, poganja  motor V12 z dvojnim turbopolnilnikom, ki proizvede 563 KM (419 kW).

Ta izjemno prefinjen motor je povezan z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki brezhibno prenaša moč na zadnja kolesa. 

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan