Avto Malgaj iz Trbovelj praznuje 50 let

Pestro dogajanje v Trbovljah pa je bilo vse prej kot zgolj avtomobilsko obarvano.

Avto Malgaj iz Trbovelj praznuje 50 let (foto: Malgaj Trbovlje) Malgaj Trbovlje
21. 10. 2018

Družinsko podjetje Malgaj iz Trbovelj, sicer znano kot distributer ter pooblaščeni servis vozil znamk Audi, Škoda in Volkswagen, te dni praznuje že 50 let delovanja. V tem času je sodelovalo s številnimi strankami in poslovnimi partnerji, prav njim – in vsem, ki jih delovanje omenjenega podjetja ter obe avtomobilski znamki zanimata – pa je pripravilo pester dogodek, ki se ga je udeležilo več sto obiskovalcev.

Družina Malgaj se sicer z različnimi oblikami obrti ukvarja že 125 let, zadnjega pol stoletja pa, kot omenjeno, z avtomobilizmom. V tem času se je podjetje tudi precej razširilo in danes tako zaposluje več kot 30 delavcev v različnih oddelkih, na leto pa proda približno 700 vozil različnih znamk in tipov, ki spadajo pod okrilje nemškega koncerna, s čimer se rad pohvali tudi direktor skupine Andrej Malgaj. Dogodka sta se sicer udeležila tudi županja občine Trbovlje Jasna Gabrič in generalni direktor Porsche Slovenija Danilo Ferjančič.

Dogajanje v Trbovljah je bilo pestro ves dan, z različnimi delavnicami je bilo poskrbljeno za najmlajše, starejšo populacijo pa so poleg številnih drugih glasbenih izvajalcev in plesalcev navduševali skupina Orlek, Oto Pestner in Rebeka Dremelj.