Se vsak dan vozite s kolesom? TA produkt zdaj želijo VSI kolesarji

Če se vozite s kolesom, potem veste, da je varnost na prvem mestu. Če ste ob tem globoko prikimali, vas bo spodnji produkt zagotovo navdušil (tako, kot je druge).

Se vsak dan vozite s kolesom? TA produkt zdaj želijo VSI kolesarji (foto: Shutterstock) Shutterstock
4. 6. 2020 | Promocijsko sporočilo

Če dobro premislite, kaj vse je v vašem gospodinjstvu zavarovano? Avtomobil? Morebiti drugi avtomobil, motocikel ... hiša oziroma stanovanje? Tukaj pa se seznam najverjetneje že konča. In čeprav se zdi, da je ta popoln, to nikakor ne drži. Ne nazadnje številni izmed nas v prometu – sploh če zraven prištejete še otroke – nismo udeleženi zgolj z avtomobili, temveč tudi s kolesi, rolkami, skiroji in tako dalje. S tem pa tudi izpostavljeni številnim nevarnostim.

Kot kaže statistika za leto 2019, so namreč ravno kolesarji (za avtomobilisti, pešci in motoristi) četrta najbolj ogrožena skupina udeležencev v prometu, zgolj lani pa so naše ceste terjale življenja devetih kolesarjev ali eno življenje več kot leta 2018. Hkrati so kolesarji med vsemi udeleženci/povzročitelji prometnih nesreč na drugem mestu po številu poškodb – lani se je v prometnih nesrečah lažje oziroma težje poškodovalo kar 729 kolesarjev.

Kolesarji pa tudi vozniki električnih skirojev in drugih sodobnih oblik mobilnosti, ki jih v mestnih središčih lahko srečujemo v vedno večjem številu, pa so ne le med najbolj ogroženimi udeleženci v prometu, temveč so v primeru nesreče – še zlasti če ta nastane zaradi trenutka njihove nepazljivosti – tudi v največji meri prepuščeni sami sebi.

Prav zato je še kako dobrodošla rešitev, ki so jo pripravili pri Zavarovalnici Triglav in jo poimenovali AvtoMobilno zavarovanje. Čeprav se zdi, da gre za čisto klasično obliko zavarovanja osebnih vozil, pa nova rešitev omogoča več kot le to. Pravzaprav gre za obliko zavarovanja, po zaslugi katerega boste vi in vaši bližnji zavarovani tudi na kolesu, rolki ali pa recimo skiroju. Zavarovalnica Triglav vam bo namreč v tem primeru priskočila na pomoč z asistenco (tudi če vam na primer zgolj poči guma na kolesu), plačilom nastale škode na vozilu, ki bi ga poškodovali, hkrati pa boste na ta račun lahko upravičeni tudi do brezplačnega diagnosticiranja, zdravljenja in rehabilitacije poškodb, nastalih v nesreči.

Omenjeno zavarovanje pa ne krije zgolj poškodb, ki bi nastale med uporabo tovrstnih prevoznih sredstev, temveč tudi med njihovim transportom – na primer med prevozom koles na strehi vozila, pa tudi smuči, strešnih kovčkov in druge opreme, ki jo prevažamo v oziroma na vozilu. Tudi v tem primeru boste namreč upravičeni do povračila stroškov, ki bodo nastali na vozilu oziroma na vozilih tretjih oseb, udeleženih v nesreči.

AvtoMobilno zavarovanje vam tako resnično nudi pravo podporo ne glede na to, kje in kako potujete. Če želite o tej novosti izvedeti še več, pa lahko obiščete spletno stran Zavarovalnice Triglav na naslovu www.triglav.si ali enostavno zavrtite telefonsko številko 080 555 555.